Facebook promocija najavnog singla novog albuma labinskog benda Loell Duinn!

Facebook promocija najavnog singla novog albuma labinskog benda Loell Duinn!

14.2.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Labinski etheral neo-folk bend Loell Duinn (izgovara se ''''lo-el d^in'''')  predstavlja najavni singl-  La Fage  (čit: la faje - HRV. Lice). Singl je skinut s novog, drugog albuma, koji će izaći na prvi dan proljeća 2014. Premjera pjesme bit će na facebooku na Valentinovo!

La Fage  je skladba koja prolazi 3 etape glazbenog putovanja i preobražaj koji ono donosi. Izmjenjuju se glazbeni stilovi, instrumenti, atmosfera te sukladno tome i vokalna dionica koja okrunjuje ovu skladbu kako kroz bez-tekstualnu vokalizaciju, tako i kroz tekst koji je pisan na MOZARAPSKOM* jeziku.

 

*(izumrli jezik šire pirenejsko-mozarapske skupine, kojim su se tijekom srednjeg vijeka, u vrijeme maurske okupacije, na području Španjolske služili Mozarabi, odnosno Židovi i kršćani preobraćeni na islam.)

 

Kako zvuči taj drevni jezik, koji će vas odvesti na glazbeno „putovanje" u svijet mašte i ljubavi, poslušajte na na Valentinovo na facebook stranici labinskih Loell Duinn-a.

 

https://www.facebook.com/LoellDuinn

Cijeli proces stvaranja vezan uz album u rukama je benda, od samog snimanja i produkcije koju potpisuje gitarist i jedan od osnivača Alen Zarifović, do vizualnog identiteta benda. Koncept novog albuma bit će "Susret Istoka i Zapada" u duhovnom, metafizičkom, kulturno-umjetničkom i povijesnom aspektu. Ne zanemarujući dakle vrijeme i prostor u potpunosti, taj bi se "susret" desio (dešavao) na prostorima Balkana, u nama i van nas, u naše vrijeme i prije nas!

 

     Zvuk i potencijal grupe obogaćuju dva nova člana Marino Matošić  i Saša Bošković sa kojima Loell Duinn postaje "bogati" septetet te kao takav sprema novi album i nastavlja nastupati u mnogim koncertnim prostorima kao i na najvećem europskom Medieval-Fantasy festivalu "CastleFest" u Nizozemskoj (Lisse, 2012.).

Pri pisanju tekstova, koristimo se raznim jezicima: hrvatskim, lokalnim dijalektom (labinjonski), engleskim, švedskim, te naposljetku i izmišljenim jezicima.
Za interpretaciju naših dijela, upotrebljavamo žičane instrumente, bubanj i udaraljke, flautu, harmoniku te meditativni ugođaj i „koloristiku" suvremenih klavijatura i sempliranih orkestralnih i etno zvukova.

Sve skladbe skladane su kao vokalno-instrumentalna djela težeći nježnim, melankoličnim melodijama povezujući etno - folklorističke elemente u modernoj izvedbi. U skladbama kombiniramo zvukove našeg lokalnog istarskog podneblja sa Arapskim, Španjolskim te Balkanskim temama uz povremenu uporabu zakonitosti klasične glazbe i povijesnih melodija renesanse i baroka u modernoj izvedbi. Na prvi dan proljeća 2014. godine najavljujemo izlazak drugog albuma. 

 Više o bendu na: https://www.facebook.com/LoellDuinn


  

KRATKA BIOGRAFIJA BENDA

  

Loell Duinn ( lo-el d^in ) "rodio se" u proljeće 2003. kao rezultat raznih glazbenih projekata koji datiraju još od 1995., a uzimajući razne oblike kako su se vremena mijenjala i stvari događale.

Osnivaju ga Alen Zarifović i Olja Frolo te kao duo, od dva vokala, klasične i akustične gitare, počinju izvoditi. Ubrzo ugošćuju razne glazbenike, odlične u izvođačkom smislu, ali nespremne na ovu vrstu glazbenog putovanja.

     Hod kroz vrijeme i nova iskustva nastavljaju priključenjem dva nova člana: izvanrednim osobama, iskusnim i talentiranim glazbenicima Goran Brezac i Patrik Šćira sa kojima Loell Duinn postaje potpun i stabilan projekt koji nastupa na najvećem svjetskom festivalu alternativne glazbe "Wave Gothik Treffen" 2010 godine u njemačkom gradu Leipzig-u.

     U potrazi za akustičnim nijansama u zvuku, bendu se priključuje kvalitetna glazbenica, flautistica Ivona Kiršić te u toj postavi Loell Duinn nastupa na najvećem istočnoeuropskom festivalu alternativne glazbe "Dark Bombastic Evening 3"  (Alba Iulia, Rumunjska, 2011.) te izdaje svoj prvi nosač zvuka "Retrospective 2003-2008" za labinskog izdavača OSA MEDIA a u svjetskoj distribuciji  njemačkog distributera QUARTIER 23.


 

PR

alen zarifović glazba bend koncert promocija loell duinn