Europske diplome i članstvo za psihoterapeute iz Labina

Europske diplome i članstvo za psihoterapeute iz Labina

6.12.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorima Zdravog grada Poreč je u subotu, 1. prosinca 2012. godine održan skup realitetnih terapeuta Istre. Regionalna koordinatorica realitetnih terapeuta Istre, gđa. Štefanija Prosenjak Žumber pozdravila je prisutne te s ponosom istakla da Istra posjeduje zavidan broj od 100 stručnjaka koji su se tijekom godina educirali iz oblasti Teorije izbora i Realitetne terapije, autora Williama Glassera. Institut okuplja učiteljske zborove  Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine te ima ovlast za izdavanje psihoterapijskih diploma Instituta koje su uvjet za stjecanje prava na europsku psihoterapijsku diplomu udruženja EAP (European Association for Psychotherapy). 

 

Skupu je prisustvovala gđa Bosiljka Lojk koja ima status učitelja Instituta za realitetnu terapiju sa sjedištem u Kranju. Bosiljka Lojk, dugogodišnja je edukatorica porečkih i istarskih timova iz ove oblasti te je s ponosom uručila sedam psihoterapijskih diploma europske organizacije EAP stručnjacima iz Istre i to Nataši Basanić Čuš iz Poreča, Ireni Crvak, Štefaniji Prosenjak Žumber  i Mirjani Dobrić iz Labina, Ines Poropat i Doris Grbac iz Rovinja te Ines Puhar iz Pule.

 

Ovi psihoterapeuti time su stekli pravo na članstvo u europskoj asocijaciji psihoterapije EAP. Da bi stekli diplomu polaznici su nakon svoje bazične edukacije (psiholozi, socijalni pedagozi, pedagozi) pohađali petogodišnju specijalističku naobrazbu po programu Teorije izbora i realitetne terapije, odrađivali brojne edukacije srodnih psihoterapijskih smjerova zbog svladavanja  tehnika i metoda drugih pristupa, pohađali program stručnih supervizija rada s klijentima u psihoterapijskoj praksi te provodili savjetodavni i psihoterapijski rad. U Istri ukupno 12 profesionalaca posjeduje europsku psihoterapijsku diplomu uključujući i ovih sedam uručenih proteklih dana. 

 

Skupom je prevladavala svečana atmosfera spoznaje da istarski profesionalci, psihoterapeuti, u korak s vremenom, na pragu ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, posjeduju znanja i vještine za stjecanje europskih psihoterapijskih diploma i statusa članova EAP-a.

 

štefanija prosenjak žumber mirjana dobrić diploma europska diploma psihoterapeut europsku psihoterapijsku diplomu udruženja EAP irena crvak