Etno skupina Šćike snimila je svoju drugu singlicu, kreće i snimanje spota

Etno skupina Šćike snimila je svoju drugu singlicu, kreće i snimanje spota

21.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na radijskim postajama diljem Istre, slušatelji će uskoro imati priliku poslušati najnoviju singlicu etno skupine Šćike pod nazivom "Draga nam je zemlja". Prva singlica, "Na gori je bura" snimljena je sredinom 2010 godine i može se čuti na svim radijskim postajama te podržati na aktualnim glazbenim ljestvicama. Ovih dana kreće i snimanje spota za navedenu pjesmu.

 

Etno skupina Šćike, poznata i kao The Wedges osnovana je 2007. godine težnjom mladih tradicijskih glazbenika KUD-a "Zlatela" iz Kršana da se na jedan drugačiji način pozabave tradicijskom glazbom Istre. Osnovna ideja vodilja bila je baviti se transformacijom tradicijske glazbe i starih istarskih pjesama te koristeći modernije metode prilagoditi ih današnjem vremenu i time sačuvati od zaborava. Šćike su u početku jako malo odstupale od karakterističnog istarskog izričaja, uglavnom koristeći akustična glazbala kao što su mih i sopele, no u zadnje vrijeme sve više koriste i električne instrumente poput električne i bas gitare. Etno skupina Šćike i dalje stvara glazbu sa jasnim primjesama različitih glazbenih pravaca ali prvenstveno korištenjem istarskog etna. Bend je već dobro prihvaćen od domaće publike, posjetitelja Istre ali i na nastupima izvan Hrvatske.

U tijeku je snimanje pjesme "Mogla si" i pripreme za snimanje spota pjesme "Na gori je bura" nakon čega slijedi daljnje audio snimanje jer materijala ima za čak dva albuma. Cilj je nastupati na internacionalnim etno festivalima ali i domaćim glazbenim manifestacijama. Publika su sve dobne skupine jer Šćike tradicijsku glazbu predstavljaju na jedan suvremeniji način, prihvatljiviji današnjim naraštajima koji žele čuti nešto drugačije i egzotičnije, kazuje Zoran Karlić, glavni vokal benda.

Etno skupinu "Šćike" čine: Zoran Karlić (vokal, prateći vokal, mih, mala sopela, volarice, klarinet, mišnjice i blok flauta), Dorijan Floričić (prateći vokal, harmonika, udaraljke, đembe i šuškalica), Armin Poldrugovac (bajs, bas gitara, i prateći vokal), Masimo Fornažar (dijatonska harmonika), Ratko Barać (prateći vokal, akustična i električna gitara), Suzana Matušan (violina) i Moreno Marušić (bubnjevi).

Zahvala bivšim članovima benda: Amneris Ružić, Danijel Rade i vanjskom suradniku: Danijelu Zeljaku. Hvala i studiju Radio Pule, Ton majstor i mastering - Aldo Spada i studiju Step- sound, Ton majstor i mastering - Edi Stepčić. Hvala i Virus Art Core - u i redatelju Mladenu Mediću, te snimatelju Draganu Turini koji trenutno rade na našem prvom spotu.

Šćike možete pronaći i poslušati na http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Etno-skupina-%C5%A0%C4%87ike/149187998471023 ili nam se osobno obratiti za promo cd mailom:
etno.scike@gmail.com ili na brojeve: 091/9183612 (Zoran Karlić) i 098/368 493 (Dorian Floričić).

Tekst i foto: Šćike 

etno skupina šćike wedges etno glazba kršan amneris ružić zoran karlić dorian floričić