Esad Huskić o reagiranju Anđelke Toto Ormuž - glasnogovornica Rockwoola ne govori istinu

Esad Huskić o reagiranju Anđelke Toto Ormuž - glasnogovornica Rockwoola ne govori istinu

14.7.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pismo Esada Huskića, sindikalnog povjerenika Rockwool-a koji je uputio dopis glasnogovornici Rockwoola Anđeli Toto Ormuž obzirom da, kako Huskić navodi u svojim reagiranjima na konferenciju za novinare Sindikata Istre i Kvarnera,  ona ne govori istinu.

Sadržaj pisma u cijelosti:

"Poštovana gospođo Toto-Ormouž,

Nemam običaj reagirati na Vaše komentare koje dajete sredstvima javnog priopćavanja vezano za press-konferencije koje organizira SIK, ali ovaj put to moram učiniti.

U izjavi koju ste dali medijima navodite da su  samo troje radnika koji su dobili otkaze članovi sindikata. Listu možete slobodno provjeriti u računovodstvu i vidjeti  kome se ustezala članarina od plaće. Ako ne znate gdje je taj ured ,vrlo rado ću Vas ja uputiti i pokazati .

1.Bruno Knapić

2.Margita Paulović

3.Eldin Dedić-zamjenik povjerenika

4.Valter Štemberga

5.Branka Ivančić

6.Gordan Lončar

7.Goran Šimić-ispisao se par dana  prije otkazivanja Ugovora o radu jer je mislio da će ga to spasiti od otkaza , ali...Kažete da je razlog otkazivanja ugovora o radu ekonomska kriza. Pa do sad ste se hvalili i uvijek naglašavali da je Rockwool socijalno odgovorna kompanija i nije davala otkaze te sačuvala 140 radnih mjesta i kad se nije proizvodilo (inače na Internet stranici kompanije piše 130 pa ne znam tko sad tu  ne govori istinu). Sad odjednom, kad se proizvodi i to u posljednje vrijeme jačim intezitetom (što naravno mi pozdravljamo) slijede otkazi. Po toj logici je onda bolje ne proizvodit i ne radit ništa i neće bit otkaza. Dalje,što se tiče Radničkog vijeća, nevjerojatno je Vaše nepoznavanje Zakona o radu.

Više puta smo objašnjavali da sindikalni povjerenik ima sva prava i obaveze Radničkog vijeća gdje ono nije izabrano. Tako Vam u Zakonu o radu piše (navodi se Odnos sa sindikatom, članak 155; te Obveza obavješćivanja, članak 151). Zanimljivo je kako Uprava želi razviti partnerski odnos sa sindikatom .

Pa na koji način?!Od veljače Uprava ne želi  razgovore i pregovore sa nama. Pa onda kako da razvijamo taj odnos. Da razgovaramo sa zidom  umjesto sa Upravom. Kad bolje razmislim ,čini mi se da bi se  i sa zidom nekad prije dogovorilo i napravilo neke stvari.

Ali mi i dalje čekamo i uvijek smo spremni za dogovore. Vezano za arbitražu kojeg je poslodavac pokrenuo na Županijskom sudu u Puli radi utvrđivanja» Pravila o proizvodno održavajućim i nužnim poslovima za vrijeme štrajka «, Rockwool  Adriatic d.o.o je po riječima suca druga kompanija koja je to učinila od postanka hrvatske države. A kompanija posluje tek nekoliko godina .

Mislim da na to ne treba nikakvog komentara. I na kraju kažete da pozdravljate promjenu našeg stava ,odnosno da se «Sad zalažemo za opstanak tvornice». Taj  stav smo mi imali od početka i zauvijek ćemo ga imati. To što  Vama odgovara drukčije , kako biste nas diskreditirali i ocrnili to je Vaša stvar i način rada .

Poštovanje i lijep pozdrav,

Esad Huskić"

sindikat rockwool otkaz esad huskić sik anđelka toto ormuž reagiranje