Erasmus + projekt u DV Pjerina Verbanac Labin

Erasmus + projekt u DV Pjerina Verbanac Labin

28.7.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Jedan od glavnih ciljeva Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin internacionalizacija je ustanove integracijom europske dobre primjerene prakse.


Prepoznali smo važnost i potrebu cjeloživotnog učenja odgojno-obrazovnih djelatnika i prijavili se na Natječaj Agencije za mobilnost i programe EU Erasmus+ za 2021 godinu te dobili financijsku potporu  u svrhu provedbe europskog projekta u našem vrtiću za ključnu aktivnost 1 u području općeg obrazovanja pod nazivom „Kreativnošću do vrtića po mjeri djeteta“.


Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport čiji glavni cilj predstavlja mobilnost odgojno-obrazovnih djelatnika u svrhu stručnog osposobljavanja.


U projektu je planirano sudjelovanje osmero stručnih djelatnika vrtića – ravnateljice, pedagoginje, psihologinje te petero odgojiteljica, koje su se prijavile na šest različitih strukturiranih tečajeva u Češkoj, Španjolskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Malti.


Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ jedan je od dva odabrana projekta dječjih vrtića na državnoj razini u sklopu ovog Natječaja.


Tečajevi koje smo odabrali podrazumijevaju promatranje primjera dobre prakse te upoznavanje različitih strategija, metodologija i alata koje se odnose na rad i stvaranje odgovarajućeg i podražavajućeg okruženja za učenje s djecom s posebnim potrebama, inoviranje odgojno – obrazovnog procesa korištenjem različitih kreativnih tehnika i učenja na otvorenom prostoru te usvajanje inovativnih načina oblikovanja odgojno – obrazovnog procesa i aktivnosti koje potiču razvoj STEM kompetencija.


„Novo vrijeme pred nas postavlja nove zahtjeve te traži prilagodbu novom profesionalnom okruženju. Dječji se interesi, znanja i sposobnosti mijenjaju se brže nego li odgojno-obrazovni sustav, a cjeloživotno profesionalno učenje postalo je neizbježno. Naglašavamo kontinuirano ulaganje u profesionalna znanja i vještine odgajatelja, s ciljem podizanja ukupne kvalitete ustanove. Uvođenjem europske dimenzije koju će nam omogućiti sudjelovanje u ovom projektu, ciljano ćemo utjecati na daljnje razvijanje profesionalnih kompetencija odgojitelja, stručnih suradnika, koji će svojim djelovanjem doprinijeti ne samo realizaciji dosad postavljenih ciljeva već i u promišljanju i postavljanju novih suvremenih i europski orijentiranih ciljeva i izazova nužnim za stvaranje vrtića po mjeri djeteta.“ – izjavila je ovom prilikom Ivana Škopac, ravnateljica Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin.


Nadamo se da je ovaj projekt tek početak međunarodnog i projektnog iskustva.


DV Labin


dv labin dječji vrtić pjerina verbanac erasmus + projekt