Epilog suđenja za smrt pješakinje 2019. godine u Labinu Danas presuda motociklistu Amiru Husiću ZBOG SMRTI POZNATE LABINSKE PODUZETNICE

Epilog suđenja za smrt pješakinje 2019. godine u Labinu Danas presuda motociklistu Amiru Husiću ZBOG SMRTI POZNATE LABINSKE PODUZETNICE

19.8.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Danas je u 10 sati u prostorijama Županijskog suda u Puli na rasporedu objava presude 41-godišnjem Amiru Husiću iz Nedešćine zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom 2019. godine u Labinu.

Nesreća se dogodila 2. srpnja oko 17.35 sati kada je Husić, koji je bio pod utjecajem više od jednog promila alkohola, motociklom Suzuki u Ulici Zelenice naletio na Vesnu Dragolin (62) iz Labina koja je, držeći za ruku svog osmogodišnjeg unuka, prelazila cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Žena je prethodno tek izišla iz svog ugostiteljskog objekta i krenula prelaziti cestu, a preminula je ubrzo nakon udara motocikla. Njezin unuk, na sreću, nije teže ozlijeđen, ali je doživio popriličan šok zbog kojeg su ga roditelji odveli na Hitnu pomoć. Sam motociklist Husić u nesreći je teže ozlijeđen te je bio prevezen u riječku bolnicu na liječenje.


Očevidom kojeg je vodio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Puli Mirko Grujić bilo je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 39-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao neregistriranim motociklom Suzuki 1300 državnom cestom, iz smjera Rijeke u smjeru Pule. Dolaskom u Ulicu Zelenice, vozač se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom te je prednjim dijelom motocikla udario u 62-godišnju pješakinju koja je zajedno s djetetom prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udarca pješakinja je odbačena na kolnik te je na mjestu preminula.


Državno odvjetništvo Husića je potom optužilo za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, kazneno djelo za koje zakon propisuje kaznu u trajanju od tri do 15 godina zatvora.

Autor: Marcello ROSANDA

presuda prometna nesreća vesna dragolin smrt