Emily Brajković (OŠ Ivana Batelića Raša) i Noa Tončetić (OŠ Vladimira Nazora Potpićan) najbolji mladi istarski boćari

Emily Brajković (OŠ Ivana Batelića Raša) i Noa Tončetić (OŠ Vladimira Nazora Potpićan) najbolji mladi istarski boćari

2.6.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Projekt Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi, koji, u suradnji s istarskim osnovnim školama, za cilj ima popularizaciju boćanja kod mladih Istre i privlačanje mladih da se bave ovim autohtonim istarskih sportom, ali i prenošenje te svojevrsne istarske kulturne vrijednosti na mlade, zaključio je svoj prvi olimpijski ciklus.

 

U Pazinu je, u dvorani Boćarskog centra "Aleksanda Anzur" održano veliko finale četvrte sezone Boćajmo u školi na kojem smo doznali najbolje za Istarsku županiju za 2017. godinu.

 

Na ovogodišnjem finalu se natjecao do sada najveći broj od čak po 22 učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, odnosno po dvoje najboljih učenika i učenica sa prethodno 11 održanih kvalifikacijskih natejcanja u Pazinu, Buzetu, Poreču, Kanfanaru, Valturi, Vižinadi, Labinu, Čepiću, Raši, Potpićnu i Nedešćini. Po prvi puta tako su se u prijekt uključili mladi iz Raše i Nedešćine.

 

Natjecali su se mladi iz osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, "Vazmoslav Gržalja" Buzet, Šijana Pula - PŠ Valtura i Muntić, Matije Vlačića Labin, "Ivan Goran Kovačić" Čepić, Vladimira Nazora Podpićan, Petra Studenca Kanfanar, Ivana Batelića Raša, "Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina, te Jože Šurana Višnjan - PŠ Vižinada.

 

Pod vodstvom nekada proslavljenog hrvatskog reprezentativca i dvostrukog svjetskog prvaka Valtera Ivančića i dopredsjednice IBS-a, europske viceprvakinje Tanje Grubiše finalisti su u Pazinu još jednom iskazivali svoje vještine bližanja i gađanja cilja malim boćama.

 

A finale je drugu godinu za redom pokazalo da boćarsku perpektivu očito ima Labinština jer oboje pobjednika kao i godinu ranije dolaze s tog pordučja, Emily Brajković iz Raše kod djevojčica i Noa Tončetić iz Potpićna kod dječaka.

 

Rezultati finalnog natjecanja:

UČENICE:

1. Emily Brajković, OŠ Ivana Batelića Raša

2. Antonija Pastorčić, OŠ "Vazmoslav Gržalja" Buzet

3. Nika Arman, OŠ Jože Šurana Višnjan - PŠ Vižinada

4. Ana Jedrejčić OŠ Vladimira Nazora Pazin

 

 

UČENICI:

1. Noa Tončetić, OŠ Vladimira Nazora Potpićan

2. Roko Jukić, OŠ Jože Šurana Višnjan - PŠ Vižinada

3. Leon Liović, OŠ Poreč

4. Nino Majcan, OŠ Vladimira Nazora Pazin

 

Najbolji na finalnom natjecanju, osim s peharima, nagrađeni su i s prigodnim nagradama, između ostalog besplatnim boravkom u tradicionalnom kampu Istarskog boćarskog saveza predstojećeg ljeta u Poreču.

 

Svojom su nazočnošću finale uveličali pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza Franko Buda i predsjednik Boćarskog saveza Grada Pazina Jelisije Jovičić.

 

U projektu koji je osmislila dopredsjednica IBS-a Tanja Grubiša, a pretežno ga provodi školovani trener boćanja Valter Ivančić ove je godine aktivno sudjelovalo ukupno čak 309, a u protekle četiri godine ukupno 847 učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, odnosno do sada je u četiri godine održano ukupno 36 natjecanja. (IBS)

noa tončetić emily brajković boćanje boćajmo u školi