Elite Round Uefa malonogometne lige prvaka: MNK Potpićan 98 ABS s puno optimizma kreće u srijedu u Potrugal - izravne prijenose pratite na LabinSportu

Elite Round Uefa malonogometne lige prvaka: MNK Potpićan 98 ABS s puno optimizma kreće u srijedu u Potrugal - izravne prijenose pratite na LabinSportu

17.11.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Unatoč nešto slabijim izdanjima u domaćem prvenstvu, malonogometaše Potpićna 98 A.B.S. ne napušta optimizam u pogledu predstojeće elitne runde UEFA Futsal Cupa, koja se igra od 19. do 22.11.2009 u dvorani "Estadio Luz-a" u Lisabonu.

Malonogometaši državnog prvaka, svi su od reda svjesni, da ih u Portugalu očekuje izuzetno težak zadatak, ali isto tako, cilj im je dostojno predstaviti u prvom redu same sebe, a nakon toga i hrvatski futsal, te pokušati još malo podići rejting hrvatskog malog nogometa.   Momčad za Lisabon putuje u srijedu 18.11. zajedno sa cjelokupnom klupskom logistikom, ali važnije od te činjenice je gotovo potpuno zaliječena ozljeda jednog od ponajboljih igrača Alena Lalića, kao i dobijanje hrvatske putovnice potpićanskog "dobrog duha svlačione" Fatosa Hoxhe.

 

Upravo je sanacija Lalićeve ozljede i rješavanje Fatosovih dokumenata bilo ono čemu su klupska logistika i liječnici davali posljednjih dana osobitu važnost, a što je u konačnici okončano na najbolji mogući način.

Branko Katičić, predsjednik MNK Potpićan 98 A.B.S.: Spremni smo u potpunosti prezentirati sebe i hrvatski mali nogomet na način na koji u ovom trenutku najbolje možemo.

 

Očekivanja nisu pretjerano velika, ali tako je možda i najbolje. Veliki je uspjeh logistike to što smo uspjeli za Fatosa izboriti papire, pa bi ovim putem posebno zahvalio Veleposlanstvu RH u Prištini, a pogotovo Fadillu Vokriu, predsjedniku NS Kosova, kao i Ardianu Koznikuu na nesebičnoj pomoći u rješavanju ovog problema. Da nije bilo njih i njihove dobre volje, teško bi uspjeli realizirati ovaj, za nas, veliki problem.  

 

Potpićance već prvog dana s početkom u 16,30 po lokalnom vremenu čeka najteži ispit. Za protivnika imaju prošlogodišnjeg finalistu champions lige, prvaka Rusije, momčad VIZ SINARE iz Ekaterinuburga.

O toj utakmici ponajbolji momčad potpićanske momčadi PATRIK DRNDIĆ kaže: Vrlo je važno kako ćemo otvoriti ovaj turnir protiv jedne od najboljih momčadi Europe. Međutim, moram istaknuti da slabog protivnika apsolutno nema.

Vjerujem da uz dobro odigranu obranu, možemo dočekati svoju priliku i pokušati iznenaditi protivnika. Naša je prednost to što mi o njima znamo jako puno toga, dok smo mi za njih autsajderi. Moramo biti strpljivi, ne srljati, i biti izrazito konkretni u završavanju naših napadačkih akcija. Uspijemo li održati "nulu" čim duže, naše šanse rastu.   Drugog dana, 20.11. naše prvake čeka ispit protiv domaćina BENFICE, s početkom u 20,30 po lokalnom vremenu.

 

Kapetan momčadi KEVEN DRNDIĆ ističe: Teško je pričati o svakoj utakmici pojedinačno u ovom trenutku. Potrebno je uzeti u obzir čitav turnir u kompletu. Naime, otvorimo li dobro naš nastup protiv VIZ SINARE, tada ćemo moći konkretnije razmišljati što nam je činiti i na koji se način postaviti protiv Benfice.

 

Izrazito poštujemo i respektiramo sve protivnike, međutim, bijele zastave kod nas nema. Nalazimo se među 16 najboljih momčadi starog kontinenta i na taj način, sa velikom dozom samopouzdanja moramo se i postaviti.   Posljednjeg dana takmičenja, u nedjelju, s početkom u 14,30 potpićanci za protivnike imaju prvake Nizozemske, momčad MARLENE.

 

O toj utakmici, kao i o svemu u par crtica sa FATOSOM HOXHOM: Kako su Patrik i Keven već i rekli, najvažniji dan je prvi dan takmičenja, i ta će utakmica usmjeriti naše ambicije. Činjenica je da je ovaj turnir prilika da se dokažemo koliko vrijedimo i kao momčad i pojedinačno, i gdje se nalazimo u odnosu na najbolje europske momčadi. Vjerujem da smo u stanju odigrati dobar turnir, a ako nas pomazi malo i sreća mislim da smo sposobni napraviti solidan rezultat.

--
MNK POTPIĆAN 98 A.B.S.

 

mnk potpićan 98 mali nogomet uefa futsal cup mnk potpićan abs fatos hoxha patrik drndić alen lalić keven drndić portugal