Elis Lovrić ponovno na DORI, hrvatskom natjecanju za Pjesmu Eurovizije

Elis Lovrić ponovno na DORI, hrvatskom natjecanju za Pjesmu Eurovizije

29.12.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Na popisu sudionika su Alen Vitasović i B. Matija Čerina, Marin Jurić Čivro, Edi Abazi, Mia Negovetić, Colonia – Zidina, Zdenka Kovačićek, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe, Jure Brkljača, Damir Kedžo, Lorena Bućan, Aklea Neon, Indira, Nikola Marjanović, Đana, Bojan Jambrošić te Elis Lovrić. Lovrić je prvo bila u popisu rezervi, no upala je u glavnu konkurenciju nakon što je diskvalificiran Goran Karan zbog toga što je pjesmu već izveo prije dvije godine, a to se ne smije prema propozicijama. Kako je navedeno na službenim Facebook stranicama Eurosong HRT-a "Iako se pjesma razlikuje od verzije koja je izvedena na koncertu u Visokom u Bosni i Hercegovini, kako bi otklonio sve eventualne kontroverze, Goran Karan odlučio se povući s Dore."

Natjecanje će se održati 29. veljače u Opatiji, a pobjednik Dore predstavljat će Hrvatsku na natjecanju za Pjesmu Eurovizije u Nizozemskoj.

Za sada popisu ostaju pridružene još tri rezerve za slučaj da još jedan od prije odabranih kandidata iz nekog razloga ne bude mogao nastupati na Dori, a to su Marcela Orosi, Dino Petrić i Singrlice.


Foito: Elis Lovrić

Mladen RADIĆ

elis lovrić dora dora 2020 alen vitasović