Elis Lovrić maestralnim nastupom zaključila tjedan prepun kulture

Elis Lovrić maestralnim nastupom zaključila tjedan prepun kulture

8.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ne događa se često da neki događaj Labin Art Republike, dvomjesečnog ljetnog kulturnog festival, napusti zidine i trgove labinske starogradske jezgre. Za sinoć održani, po mnogočemu poseban koncert, od standardne lokacije udaljili smo se čak nekoliko kilometara, u intimu malog amfiteatra čarobnog Parka skulptura Dubrova.

 

 

Već smo navikli, ovdje u Labinu, da nam domaća kantautorica Elis Lovrić kroz svoje glazbene priče pruži nezaboravne trenutke, no dojam je i dalje da su njezini najupečatljiviji nastupi oni u kojima “ogoli” instrumentalnu pratnju i stupi pred publiku naoružana samo gitarom i svojim nestvarnim, anđeoskim glasom. Upravo tako je bilo sinoć na Dubrovi, gdje je tišinu prohladne večeri nekoliko puta proparala silina emocija njezinih najboljih ostvarenja iz glazbeno-scenskih priča, satkanih u jedan maestralan nastup, gdje nam je kroz melodiju i riječi Elis svoje srce ponovno pružila na dlanu!

 

Dan ranije, gotovo na vrhu staroga grada, u crkvici Sv. Stjepana, mlada je labinska umjetnica Marijana Smolić oduševila originalnošću, postavivši neobičnu izložbu fotografija etno i folklornih motiva. Marijanine je radove, naime, gotovo nemoguće razgledati golim okom, stoga je za uživanje u izložbi “Povećaj kulturu” koja će biti otvorena do 19. kolovoza,  potrebno koristiti – povećalo!

 

U petak vremenske prilike nisu bile naklonjene mališanima koji su, nakon Labinske ulične čarolije, nekoliko tjedana strpljivo čekali još jedan događaj namijenjen samo njima. Kiša i hladan vjetar potjerali su nestašne prijatelje Tonija i Bonija da se sklone u labinsko kino. Našim najmlađima to, izgleda, nije nimalo smetalo, jer je smijeh i oduševljenje na njihovim licima bio jednakog intenziteta kao da se predstava odvija u eksterijeru.

 

Riječki gosti iz Ri Teatra u Labinu su nastupali i dan ranije, u četvrtak 4. kolovoza. Njihovu komediju “Po duhu Svetom” nešto stariji Labinjani imali su priliku pogledati po lijepom vremenu i na originalnoj lokaciji kod Špine. Srećom, jer bi zidovi labinskog kina vrlo vjerojatno popucali pod salvama smijeha, koje je ova urnebesna predstava, začinjena nizom duhovitih pikanterija i situacija iz svakodnevice malih primorskih mjesta, izazivala kod prezadovoljne publike iz minute u minutu!

 

PR

 

 

lar labin art republika elis lovrić park skulptura dubrova kod špine predstava