Eliđo Kos viceprvak na 13.županijskom prvenstvu u radu pasa pričara i lovno-kinološkom kupu Sv.Hubert

Eliđo Kos viceprvak na 13.županijskom prvenstvu u radu pasa pričara i lovno-kinološkom kupu Sv.Hubert

30.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Na državno prvenstvo u lovnoj kinologiji, koje će se održati 12. listopada u Zadru, odlaze britanski i irski ptičari Nesta, Aksel i Han Vis Tranquila Livija Pastorčića, Lem Vesne Benčić te najbolji »kontinentalci«, njemački kratkodlaki ptičari Vega, Baja i Gajo Harija Heraka, dok će ekipu koja će se natjecati u Sv. Hubertu činiti Ivan Kos, Eliđo Kos i Hari Herak sa svojim najboljim psima.


Rezultat je to 13. županijskog prvenstva u radu pasa ptičara održanog u nedjelju, na kojemu je nastupio 21 natjecatelj s 36 pasa, doznajemo od tajnika Lovačkog saveza Istarske županije Mladena Belušića.

U svim trima disciplinama neprikosnoveni su bili Porečani Livio Pastorčić i Hari Herak, koji su zaslužni za proglašenje ekipe Lovnog ureda Poreč ukupnim ekipnim pobjednikom.

Ekipno drugo mjesto za kontinentalne ptičare pripalo je Labinjanima. Apsolutni pobjednik Županijskog prvenstva u radu pasa ptičara i u lovno-kinološkom kupu »Sv. Hubert« je Ivan Kos, dok je titulu viceprvaka osvojio predstavnik Lovnog ureda Labina Eliđo Kos.


Odluke su za Sv. Hubert donijeli kinološki suci Vjekoslav Filiplić, braća Emilio i Dušan Uljančić i Milan Ćulinović, »engleze« su sudili Slobodan Hrvatin i Erminio Jurišević, dok su Pio Klun, Darko Martinović i Boris Žužić bili nadležni za kontinentalne ptičare.


Prvenstvo su organizirali Lovački savez Istarske županije i lovačka društva Trčka iz Umaga, Fazan iz Buja, Lepus iz Brtonigle, Vepar iz Oprtlja i Srnjak iz Grožnjana, zajedno s kinološkim društvom »Istarski gonič« iz Buja, u čijim je lovištima prvenstvo i održano.

K. F.

Foto: Ivan Kos (Poreč), apsolutni pobjednik, arhivska fotografija

psi lov Eliđo Kos Ivan Kos kinologija natjecanje Lovni ured Labin ptičari Mladen Belušić