Elektrotehničar Mateo Lazarić osvojio zlatu medalju na izložbi inovacija INOVA-MLADI 2010.

Elektrotehničar Mateo Lazarić osvojio zlatu medalju na izložbi inovacija INOVA-MLADI 2010.

31.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

15. svibnja 2010. održana je 10. jubilarna izložba inovacija INOVA-MLADI 2010. To je najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i s međunarodnim sudjelovanjem.

 

INOVA-MLADI  je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu i šire. Izložba je održana u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

 

Ocjenjivanje se vršilo u nekoliko kategorija, a to su osnovne, srednje škole, fakulteti, a ove godine još dvije nove kategorije ocjenjivanja, a to su maturalni radovi i inovacije software-a. Na izložbi su sudjelovali i učenici naših susjednih država BiH i Srbije.

 

Labinska Srednja škola Mate Blažine pozvana je na izložbu s radom elektrotehničara Matea Lazarića, učenika IV.e, koji je na  Državnoj smotri radova u području elektrotehnike, održanoj u Crikvenici od 24. do 26. ožujka 2010. s radom elektromagnetski top, zauzeo prvo mjesto. I na ovoj izložbi je učenik Mateo Lazarić s mentorom Ivicom Komadinom osvojio zlatno odličje.

 

Srednja škola Mate Blažine Labin

 

 

mateo lazarić elektrotehnika obrazovanje inovacija ivica komadina sšmb srednja škola mate blažine ivnovativnost elektromagnetski top obrazovanje