Elektronski pejzaž labinskog umjetnika Zdravka Milića u Trevisu

Elektronski pejzaž labinskog umjetnika  Zdravka Milića u Trevisu

18.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Zdravko Milić, poznati labinski umjetnik, ovogodišnji laureat 4. trijenala hrvatskog crteža, odazvao se pozivu talijanskih kolega te je u parku vile Leticije u Trevisu realizirao instalaciju pod nazivom »Elektronski pejzaž«. Organizator izložbe instalacija, grupa La Venezia, čiji je Milić dugogodišnji član, postavila je pred umjetnike zadatak radnog naziva »Neotkriveni prostor, kraj je za zauzeti i odjenuti: Park vile Leticije«. Ovo je treća Milićeva instalacija na ovom prostoru u posljednjih pet godina, a nešto slično najavio je i za skori labinski Uzlet likovnosti.


Instalacija, postavljena u dužini od dvanaest metara i širine šest metara, djeluje poput elektronskog prostora prilagođenog prirodnim neravnima, a samim time dominira pejzažom. Kako sam umjetnik pojašnjava svoj rad, riječ je o svojevrsnom postrojenom kaosu, pokušaju prikazivanja elektroničke ere u kojoj živimo.

 

Budući da je rad realiziran od kartona i plastike, uslijed vremenskih (ne)prilika izgled mu se neprestano mijenja, gubi se boja, a promjene će se snimati te će biti zanimljivo vidjeti kakav će oblik instalacija imati na kraju izložbe. Izložba je otvorena do 9. rujna.

S. Z.

izložba instalacija Elektronski pejzaž Treviso Zdravko Milić umjetnost umjetnik