Stampar M - Stampar

Eko akcije za ljepše priobalje

Eko akcije za ljepše priobalje

25.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Turistička zajednica Grada Labina tradicionalno prije početka glavne turističke sezone tradicionalno organizira eko akcije čišćenja pogotovo priobalja rabačkog zaljeva.

 

Do sada su očistili plažu Maslinica, a akciju je proveo Nogometni klub Rudar. Labinski srednjoškolci, učenici 3. razreda elektro usmjerenja u višednevnoj su akciji očistili sve ostale plaže, a članovi Sportskog društva Albona očistili su stepenište koje vodi s Trga San Marco prema pješačkoj stazi u podnožju Starog grada.

 

Nogometaši Rapca čistili su pješačku plažu prema jezeru, pokosili travu i očistili površinu oko groblja u Rapcu, a članovi Lovačkog društva Kamenjarka iz Labina očistili su plažu, izvukli otpad iz mora uz plažu i zaleđe plaže u Prtlogu.

 

Prošle subote ronioci Društva podvodnih aktivnosti Rabac čistili su podmorje rabačke luke, a ribiči Društva sportova na moru Kvarner jučer su očistili plažu Remac, koji je tu istu plažu čistiti ponovno sredinom srpnja.

 

Idućeg vikenda će članovi Malonogometnog kluba Albona 95 čistiti zelene površine Seničine, a jedriličari Kvarnera plaže Babina i Seničina.

 

Foto

 

 

eko akcije akologija čišćenje dsnm kvarner jk kvarner nk rudar nk rabac dapa rabac srk alba podmorje zelene površine