Edukativna radionica za kulturnjake „Razvoj publike“ idućeg vikenda u Labinu

Edukativna radionica za kulturnjake „Razvoj publike“ idućeg vikenda u Labinu

17.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu procesa izrade Strategije kreativnog i kulturnog razvoja Labina 2020.-2030. idućeg se vikenda u prostoru Polivalentne dvorane Gradske knjižnice Labin održava dvodnevna radionica "Razvoj publike", koju će voditi renomirani hrvatski stručnjak na polju kulturnog menadžmenta, prof.dr.sc. Darko Lukić sa zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

Dvodnevna radionica “Razvoj publike; što, zašto i kako” upoznat će polaznice i polaznike s idejom i konceptom razvoja publike, osvijestiti razloge i potrebe za takvim inovativnim pristupom odnosima s publikom, i pokazati osnovne načine i metode provedbe suvremenog koncepta razvoja publike.

Prvi dan, (subota, 26.10.) radionica će se odvijati u dopodnevnom i popodnevnom terminu. U dopodnevnom terminu upoznat ćemo se s idejom i konceptom razvoja publike i ukazati na složenost tog koncepta i potrebu institucionalne prilagodbe novom konceptu. U popodnevnom terminu ćemo konkretizirati elemente teorije iz dopodnevnog rada i primijeniti ih na praktične situacije u konkretnom vremenu, prostoru i okolnostima, za svaku polaznicu i svakog polaznika, odnosno njezinu/njegovu ustanovu posebno.

Drugi dan, (nedjelja 27.10.) radionica će se odvijati u dopodnevnom terminu. Tijekom završnog dijela radionice temeljem rezultata rada prethodnog dana oblikovat ćemo konkretne zadatke i definirati načine njihove provedbe.

Radionica je namijenjena svim djelatnicima u kulturi, marketingu kulture i umjetnosti i upravljanju organizacijom događanja, kao i svim zainteresiranim građanima, a svoje sudjelovanje zainteresirani mogu prijaviti na e-mail adresu 2030@labin.hr do četvrtka 24. listopada.

Ova je radionica u potpunosti besplatna za sve sudionike i financirana je od strane Grada Labina iz aktivnosti "Izrada strategije kreativnog i kulturnog razvoja Labina 2020.-2030."

kulturna strategija razvoj publike