Edi Černjul direktor hotelske tvrtke Rabac d.d postao član Skupštine novoosnovane Turističke zajednice Istarske županije

Edi Černjul direktor hotelske tvrtke Rabac d.d postao član Skupštine novoosnovane Turističke zajednice Istarske županije

7.6.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine turističke zajednice Istarske županije koja je u hotelu Valamar Dimanat trajala manje od 38 minuta, izabrana je nova turistička vlada koja će u predstojećem mandatu voditi turizam na istarskom poluotoku.

Po službenoj dužnosti, sukladno Zakonu o turističkim zajednicama, predsjednik TZ IŽ je župan Ivan Jakovčić dok su u Turističko vijeće predloženo i jednoglasno izabrano osam članova Zrinka Bokulić, Edi Černjul, Željko Kukurin, Veljko Ostojić, Neven Staver, Igor Štoković, Kristijan Šuster i Boris Žgomba, uglavnom svi na rukovodećim položajima predsjednika uprava hotelskih kompanija u Istri.

Izabran je i Nadzorni odbor u sastavu Mirjana Vlahović i Mladen Gobinc dok će trećeg člana delegirati Hrvatska turistička zajednica.

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine TZ IŽ u svojstvu direktora Ureda TZ IŽ u ostavci, sjedio je Tomislav Popović koji je dao prije kratkog vremena ostavku na mjesto prvog operativca u istarskom turizmu s obzirom da je preuzeo vođenje agencije ''Atlas''.

Aktivnosti u prošloj godini odredili smo sukladno planu, izvijestio je Popović o prošlogodišnjem poslovanju TZ IŽ opraštajući se od članova Skupštine ustvrdivši da se u proteklom mandatu moglo i više učiniti. Istra je bila i ostala turistički lider, rekao je Popović posebno naglasivši da je motorna snaga turističkog razvoja Istre zajedništvo svih turističkih subjekata izrazivši vjeru da će i nadalje taj ''motor'' pokretati turizam Istre.

Tijekom prošle godine u Istri je 2,8 milijuna gostiju ostvarilo 19 milijuna noćenja što je rezultat za jedan posto bolji od dolazaka gostiju u 2008. godini i 2 posto bolji u ostvarenim noćenjima.

Popović je naglasio potrebu korekcije master plana Istre i izradu njegove revizije kako bi se moglo u najbližoj budućnosti ponudom ciljano djelovati, kako na turistička tržišta tako i na individualne goste. (DM)

 

edi černjul turiza TZ IŽ turistička zajednica istarske županije valamar rabac d.d ivan jakovčić jakovčić