Dvorana u Rapcu na korištenje boćarskim klubovima

Dvorana u Rapcu na korištenje boćarskim  klubovima

23.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Početkom idućeg mjeseca klubovi s Labinštine trebali bi na korištenje dobiti boćarsku dvoranu u Rapcu, što je njihova višegodišnja želja. Praktički je sve, kako saznajemo, dogovoreno s vlasnikom tvrtke Maslinica, u čijem je vlasništvu ovaj objekt, sagrađen prije 15-ak godina na inicijativu Pija Mirkovića, tadašnjeg direktora Hotelskog poduzeća Rabac i strastvenog boćara.


Predstoji tek dogovoriti način njena financiranja: klubovi će, kaže Siniša Verbanac, tajnik gradskog Saveza sportova, sasvim sigurno plaćati njeno održavanje preko labinskog boćarskog središta, a dio novca predviđen je i u proračunu krovne sportske udruge za iduću godinu.


- Stalno me zapitkuju boćari kad ćemo u dvoranu. Planiramo organizirati zimsku ligu Labinštine, a s obzirom na to da nam je najvažnije pokrenuti školu boćanja, o tome smo već obavijestili sve osnovne škole, veli Romano Grižančić, predsjednik boćarskog središta.

Nastojat će, poručuje, i sva prvenstva Labinštine odigrati zimi te se eventualno kandidirati za domaćinstvo turnira Četveroboj nacija za igrače mlađe od 23 godine.


Dvorana je posljednji put za igranje zimi korištena prije šest-sedam godina, a u međuvremenu je služila uglavnom kao skladište. Po svemu sudeći, labinski boćari, koji su usprkos toj dvorani »pod nosom« mrtvu sezonu dosad kratili gostujući po istarskim sredinama, koje gotovo sve raspolažu zatvorenim igralištem, konačno bi mogli doći na svoje. Rekli bi oni, do svojeg bulina.

I. RADIĆ

dvorana boće boćarski klub Romano Grižančić Maslinica