Dvodnevni festival: Labin u zvuku metala

Dvodnevni festival: Labin u zvuku metala

30.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sugestivnom izvedbom njihove ponajbolje pjesme "Kissed a Girl", etablirani labinski indie sastav The Orange Strips u svojstvu je gosta zaključio u Bikers Baru X dvodnevni Festival labinskih bendova.

U dobroj atmosferi popunjenog kluba uz ne baš veliku žanrovsku raznovrsnost šest natjecateljskih bendova predstavilo se u dvije večeri, od kojih se njih čak pet izražava nekim od podžanrova metala, a tek jedan (Cotton Fields) njeguje rock-blues izričaj. Bendovi su se, tek uz pokoju rijetku obradu, predstavili vlastitim autorskim materijalom.

Stručni žiri na koncu je najboljim sastavom proglasio izrazito mladi metal bend Storm, koji čine dva 15-godišnjaka i 16-godišnjaka. No, iako gotovo dječaci, zvučali su vrlo energično i uvjerljivo, slobodno i sigurno, kao da iza sebe imaju dugo koncertno i scensko iskustvo. U pojedinim izvedbama bio je očit utjecaj Metallice na njihov zvuk.

Prve večeri, pored nastupa bendova Grief Charisma i Dead Pleasure te nešto starijeg hard rock benda Holivud Ribe, najbolji odjek kod publike imao je Breech Deenower, uvjerljivi groove rap metal bend iz Labina.

(Napisao Zoran ANGELESKI)

Više ovdje

 

 

 

festival labinskih bendva grief charisma Breech Deenower cafe bat x x