Dubioza Kolektiv raspalila Labin

Dubioza Kolektiv raspalila Labin

16.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Bez zadrške i dlake na jeziku, izravno, brutalno i eksplicitno, skupina Dubioza Kolektiv svojom reaggae, dub i rock paljbom ne štedi političare, ratne profitere, pohlepne korporacije, kao i sve licemjernike željne vlasti bez okrića, odnosno sve one koji nam, pod izlikom boljeg života i općeg dobra, prodaju sranja.

 

Sažetak je ovo koncerta kojeg je sarajevsko-zeničko-mostarska skupina Dubioza kolektiv održala u prepunom Clubu 21 u KuC Lamparna. Koncert je započeo nešto iza ponoći, a s dva sata svirke bio je jedan od rijetkih koncerata na kojem se nije skakalo i plesalo samo u prvim redovima. Statičan je bio možda jedino posljednji red u trenucima narudžbe pića.

Ovaj je koncert možda i pokazatelj trenutnog stanja svijesti mnoštva Labinjana kao i posjetitelja iz drugih gradova koji su potegli put Labina, samo radi Dubioze.

 

Pjesmama Šuti i trpi, Firma ilegal, Svi u štrajk, Blam, Oni dolaze, Vlast i policija,Zrak... sve je rečeno. Svojevrsni punkerski otpor prema debilizmu odavno je prepoznat i kod Labinjana koji su već prije dvije godine prepoznali kod Dubioze na njihovom nastupu Kod Špine u sklopu Labin Art Republike.

 

Mladi, ali i svi koji vole koncerte, jasno daju do znanja da vrlo dobro shvaćaju trenutno stanje društva, te im je ovaj koncert omogućio da iz sebe izbace eventualno negativno energiju transformirajući je u ples i zabavu i pritom sve loše poslati u onu stvar.

 

U Clubu 21 učestalno se organiziraju razni koncerti i manifestacije. Neki su, kao što je bio koncert u petak, izuzetno uspješni, dok na nekim koncertima ne bude gotovo nikoga.

Primjerice, koncert labinskog vrlo dobrog glazbenika Predraga Ljune, posjetilo je doslovno 10 ljudi, ali koncert je vrlo profesionalno odrađen. Primjer neodržanog koncerta pulske skupine Dogma, potpada u organizacijski promašaj zbog vrlo slabog odaziva.

 

U svakom slučaju, Club 21 ugodni je renovirani prostor koji će zasigurno ugostiti i nadalje mnoga poznata i nepoznata imena, dok sam status prostorija KuC Lamparna polako iz alternativnog/underground okupljanja mladih, prelazi u mjesto različite zabave gdje će svatko naći nešto za sebe, ali koji je i nadalje nesumnjivo  jedini je dobar koncertni prostor u Labinu.

 

Foto: Mobile upload

 

Evo kako je koncert vidjela Labinjanka  Danaja Glavičić koja piše za SoundGuardian.

Dubioza Kolektiv razvaljuje!

 

 

 

dubioza kolektiv bend zabava club 21 kuc lamparna lamparna koncert