Državno prvenstvo Hrvatske u rukometu za djevojčice u Labinu

Državno prvenstvo Hrvatske u rukometu za djevojčice u Labinu

22.5.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U četvrtak 21. svibnja u labinskoj je Sportskoj dvorani Srednje škole „Mate Blažina“ započelo Državno prvenstvo Hrvatske za djevojčice u rukometu. Na prvenstvu koje će se igrati do nedjelje 24. svibnja, uz domaći Rudar, sudjeluje još jedanaest ekipa koje su sudjelovanje izborile na osnovi svojih rezultata u tri lige koje su igrane na nivou tri hrvatske regije. Rukometašice labinskog Rudara na ovom prvenstvu slove za jednu od ekipa favorita pošto su se na prvenstvo jedine plasirale sa stopostotnim učinkom u ligi.

Naime Labinjanke su u trinaest utakmica Prve hrvatske lige u skupini Zapad ostvarile isto toliko pobjeda. Ekipe su podijeljene u dvije skupine po njih šest a unutar skupine se igra jednostrukim bod sustavom.

Na osnovi plasmana u skupinama u nedjelju se igraju utakmice za plasman. Samo se za prvo-četvrto mjesto igra najprije polufinale između 1-A i 2-B i 1-B i 2-A a zatim pobjednici za prvo a poraženi za treće mjesto. Za mjesta od petog do dvanaestog mjesta igra se jedna utakmica. Raspored utakmica ŽRK Rudar na LabinSport

 

rukomet žrk rudar labudice prvenstvo sport