Državni ured za reviziju dao Općini Sveta Nedelja uvjetno mišljenje

Državni ured za reviziju dao Općini Sveta Nedelja uvjetno mišljenje

13.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Državni ured za reviziju dao je Općini Sveta Nedelja uvjetno mišljenje. Naime, revizija je obavljena od 9. veljače do 17. lipnja, a provjeravalo se poslovanje i rad Općine od 2009. godine do danas. Revizori su imali i niz primjedbi koje su se prije svega odnosila na usklađivanja općinskih odluka sa zakonskim propisima, a primijećeno je isto tako da se, iako je zakonski obavezna, nije naplaćivala komunalna naknada za domaćinstva.

 

Općinski načelnik Gianvlado Klarić na sjednici je Općinskog vijeća na kojoj je razmatrao izvješće državne revizije kazao: (ton – Gianvlado Klarić).  Primijetio je on i kako je revizija svoj posao odradila izuzetno kvalitetno te da su dobili naputke kako mogu kvalitetnije i transparentnije raditi.

 

S načelnikovim stavom da je nalaz revizije dobar nije se međutim složio nezavisni vijećnik Eđidio Miletić: (ton – Eđidio Miletić). Načelnik Klarić je međutim ponovio kako će se sve nepravilnosti ispraviti i kako će općinska uprava ubuduće raditi u skladu sa zakonskim propisima.

 

 

općina sveta nedelja sveta nedelja revizija zakoni zakonski propisi gianvlado karlić komunalna naknada državni ured za reviziju