Drugi sastanak projektnih partnera u okviru projekta TERRE

Drugi sastanak projektnih partnera u okviru projekta TERRE

27.9.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Drugi sastanak projektnih partnera u okviru projekta TERRE - TERritory, eneRgy&Employment (Teritorij, Energija i Zapošljavanje) sufinanciranog sredstvima iz programa South East Europe Transnational Cooperation Programme, održan je u Eisenstadtu 23. i 24. rujna 2013. 

Uz predstavnike IRENA-e – Istarske Regionalne Energetske Agencije i Provincije Rimini, vodećeg partnera u projektu TERRE, sudjelovalo je ukupno 11 partnera iz 8 zemalja: Austrija, Bugarska, Mađarska, Italija, Rumunjska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, te Hrvatska. Osim zaposlenika IRENA-e, na sastanku i seminarima su sudjelovali i predstavnici Općine Kršan, kojima će dobivena znanja pomoći u planiranju lokalnog razvoja temeljenog na ulaganjima u obnovljive izvore energije (OIE).

 Na susretuse govorilo o administrativnim i financijskim aktivnostima projekta, najboljim načinima iskorištavanja obnovljivih izvora energije u ruralnom području; povezivanju lokalnih investicija sa financijskih instrumenata EU2014-2020 i Pravilima za održivi razvoj na temelju gospodarenja energijom prema direktivama EU 2020; održivosti ekosustava; te implementaciji i sudjelovanju u izgradnji kapaciteta u lokalnim sredinama. Nakon projektnog sastanka slijedio je posjet vjetro-turbinama u blizini Neustadta.

 IRENA, PR

 

 

 

projekt irena eu fondovi terre