Drugi krug upisa u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine

Drugi krug upisa u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine

6.7.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Danas se u Srednjoj školi Mate Blažine održava drugi krug upisa sukladno odluci  Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa.  Pred osnovnoškolcima je velika odluka, odnosno izbor srednjoškolskog obrazovanja koja podrazumijeva daljnji tijek profesionalnog usmjerenja. Osnovnu je školu ove godine završilo ukupno 181 učenik, a labinska Srednja škola osigurava 178 mjesta.

Ravnatelj Čedomir Ružić istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan odazivom djece prvom upisnom krugu kada je upisano 146 djece. Optimalan broj upisanih učenika u labinskoj srednjoj školi bio bi 154, odnosno tada su u funkciji svi odjeli labinske Srednje škole. Nakon prvog kruga upisa stanje je slijedeće.

U općoj gimnaziji nema više slobodnih mjesta te je primljeno 56 učenika. Nakon prvog upisnog roka ostalo je jedno slobodno mjesto u odjelu elektrotehnike. U odjelu ekonomije ostalo je 5 slobodnih mjesta. U odjelu elektromehaničara slobodna su 3 mjesta te 4 slobodna mjesta u odjelu automehaničara. Pet slobodnih mjesta ima u odjelu instalatera grijanja i klimatizacije. Odjel konobara prima 10 učenika što je popunjeno u prvom upisnom roku. Dva slobodna mjesta ostala su u odjelu konobara kao i u odjelu prodavača. U prvom krugu nije bilo zainteresiranih učenika za zanimanja pomoćni kuhar i konobar.

Dvogodišnje srednjoškolsko obrazovanje za montera na raspolaganju je učenicima koji imaju problema u svladavanju redovnog gradiva te prima tri učenika. Objava rezultata drugog upisnog kruga bit će sutra do 12:00 sati potom u srijedu slijede upisi. Treći, ujedno i posljednji krug upisa na rasporedu je u kolovozu.

Srednja škola Mate Blažina informativni dan informacije roditelji srednjoškolci Čedomir Ružić