Prvi maj M - Prvi maj

Drugi dan blokade Sveučilišta, studenti proveli noć na fakultetu

Drugi dan blokade Sveučilišta, studenti proveli noć na fakultetu

28.4.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Studenti pulskog Sveučilišta Juraj Dobrila i drugoga dana nastavljaju s blokadom svih zgrada sveučilišta te održavanjem redovne nastave. Njih četrdesetak noć je provelo u zgradi Filozofskog fakulteta, a tijekom dana na raznim radionicama i projekcijama filmova te u druženju u predvorju zgrade pridružila im se većina studenata pulskog Sveučilišta.
 

Predstavnici studenata i Nezavisne inicijative za besplatno školovanje, dom i menzu kažu da s blokadom nastavljaju dok god ministar Primorac službenim dokumentom ne zajamči mladima Hrvatske besplatno školovanje, a pulskim studentima i konačnu izgradnju kampusa te pozivaju rektorski zbor da na sastanku s ministrom ''ne pristaju na mrvice već da misle na svoje studente''.

 

Robert Matijašić v.d. rektora ni danas se nije očitovao o zahtjevima studenata dok su od većeg dijela profesora dobili punu potporu. – Bilo je nekoliko izoliranih ''sukoba'' s profesorima koji nisu podržali stopiranje održavanja nastave, ali su nam pročelnici spornih odsjeka pružili potporu i zagarantirali da studenti prosvjednici neće biti sankcionirani, kažu studenti.

Štrajk prosvjed studenata Pula Sveučilište fakultet ekonomije filozofski fakultet