Dovršetak dogovora oko odvodnje: Labin, Raša i Hrvatske vode na sastanku

Dovršetak dogovora oko odvodnje: Labin, Raša i Hrvatske vode na sastanku

7.9.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Predstavnici Hrvatskih voda dolaze sutra (petak) u Labin na radni sastanak kako bi se dogovorilo konačno rješenje za izgradnju odvodnje u Labinštini. Kako je ranije najavio gradonačelnik Labina Valter Glavičić, na sastanku će biti predstavnici Labina i Raše, te je cilj sastanka s predstavnicima Hrvatskih voda zaključiti kako će izgledati novi, dorađeni projekt koji će biti prihvatljiv svim stranama.

Podsjetimo, projekt koji je zapeo izlaskom Raše iz zajedničkog projekta izgradnje odvodnje, no, zadnjih tjedana vode se intenzivni pregovori između Labina i Raše kako bi projekt vrijedan oko 300 milijuna kuna što ranije započeo.

Sutrašnji sastanak trebao bi rasvijetliti moguće načine izgradnje odvodnje, tj. trebalo bi biti prezentirano idejno rješenje koje je prihvatljivo svima. Kako je sam Gradonačelnik najavio, sljedeći korak bio bi održavanje tematskih sjednica Vijeća Općine Raša i Grada Labina. Ukoliko vijećnici prihvate nova rješenja, nastavak puta prema rješavanju zajedničke odvodnje bio bi opet unutar strogo propisanih rokova propisanih za projekte koje financiraju fondovi Europske unije.

Zajednički cilj, uz uvažavanje mišljenja sa svih strana, donio bi  Labinštini investiciju koja nikako ne može biti u potpunosti financirana novcem lokalne zajednice. Grad Labin posve je svjestan činjenice koliko je pitanje odvodnje bitno i koliko je bitno da se odvodnja uredi na primjeren i moderan način.

Upravo zato je i sam gradonačelnik Valter Glavičić postao novi član Skupštine Vodovoda Labin, gradske tvrtke koja će nositi projekt izgradnje nove odvodnje. Gradonačelnik Glavičić želi svojim osobnim angažmanom u operativnim poslovima oko ovog projekta, pružiti potporu i pomoć kako realizacija ne bi bila upitna.

 

raša općina raša glorija paliska bolterstein odvodnja