Donacija za suvremeniju nastavu raških osnovaca

Donacija za suvremeniju nastavu raških osnovaca

4.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tvrtka Luka Rijeka donirala je kompjutorsku opremu Osnovnoj školi Ivana Batelića u Raši na današnjoj prigodnoj svečanosti u ovoj osmoljetki. Tri kompleta, koji se sastoje od led televizora, zidnih nosača i prijenosnih računala, zamijenit će zastarjele projektore, te omogućiti opremanje učionica za kvalitetnije i suvremenije održavanje nastave. Didaktička oprema vrijedna je 19 tisuća kuna.

„Kad se male ruke slože, sve se može!“, rekla je ravnateljica škole Greis Franković, istaknuvši važnost uvođenje multimedijskih sadržaja u školski program.

„Željeli smo, u skladu sa svojim mogućnostima, donirati sredstva koja će pridonijeti nastavnom procesu i razveseliti i nastavnike i učenike. Jedan od ciljeva naše poslovne politike je upravo brigom za zajednicu razvijati društveno odgovorno poslovanje tvrtke, i ova načela ćemo nastojati razvijati u cijeloj našoj radnoj okolini“, kazao je Vedran Devčić, predsjednik Uprave Luke Rijeka, koja je koncesionar u lučkom području Bršica. 

Naglasio je da tvrtka želi nastaviti dobre odnose sa Općinom Raša i cijelom lokalnom zajednicom, te da je to bila i podloga za odluku o donaciji. Uz Devčića, Luku Rijeka predstavljao je i Davor Tominović, rukovoditelj specijaliziranog terminala u Bršici.

Raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein naglasila je, pak, važnost nanovo uspostavljene dobre suradnje lokalne samouprave i koncesionara koja ide putem međusobnog uvažavanja potreba lokalne zajednice i stvaranja prijateljskog okruženja. 

„Vama predstoji da budete najbolji što možete biti“, poručila je načelnica đacima u skladu s nazivom pjesme koju su izveli u prigodnom programu. Gostima su se osnovci predstavili i recitacijama te skečom.
 
 
 
 
Foto: ilustracija
 
 
 
 

raša donacija luka rijeka greis franković televizor