Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Dogovoreni svi detalji nabavke mamografa za labinsku ispostavu Istarskih domova zdravlja

Dogovoreni svi detalji nabavke mamografa za labinsku ispostavu Istarskih domova zdravlja

17.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnicu Tijanu Kocijel (IDS-ISU) zanimalo je daljnji planirani tijek vezan uz nabavku mamografa za labinski Dom zdravlja, a za kojeg su u hvalevrijednoj humanitarnoj akciji prikupljena sredstva, te aktivnosti vezane uz dječje igralište na Katurama, gdje je bila stopirana gradnja radi izmjene projekta.

Nakon što je krajem godine uspješno zaključena velika humanitarna akcija za nabavu mamografa, na nedavno održanom sastanku sa  dogovoren je tijek nabave istog, pa je  gradonačelnik Valter Glavičić, odgovarajući na postavljeno pitanje još je jednom zahvalio svima sudionicima sastanka sa predstavnicima Grada Labina i to članicama Lige protiv raka, predstavnicima Istarskih domova zdravlja te pročelnici Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, Gordani Antić.Grad Labin provesti će postupak javne nabave, za koje će tehničku dokumentaciju pripremiti osobe zadužene za javnu nabavu u Istarskim domovima zdravlja u Puli. Sklopit će se ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem sukladno tehničkim uvjetima kojih će pripisati struka Istarskih domova zdravlja. Po završetku tog postupka i kupnje mamografa, on će biti doniran Istarskim domovima zdravlja te smješten u labinskoj ispostavi. Postupak će, zbog svoje složenosti potrajati, ali vjerujemo da će u  toku ove godine, mamograf biti u labinskoj Ispostavi Doma zdravlja, zaključio je gradonačelnik Glavičić.

Odgovarajući na pitanje vijećnice Kocijel, Nataša Višković, v.d. pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom  najavila je da će upravo s današnjim danom započeti radovi na dječjem igralištu na Katurama, kod bivšeg Domusa te detaljno iznijela cijelu kronologiju događanja vezano uz navedeno igralište gdje se nakon održanog sastanka sa stanovnicima Kature, i posljedično peticijom,  prišlo izmjeni glavnog projekta  što je omogućilo prijavu projekta Upravi za ribarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede RH.

mamograf idz iistarski domovi zdravlja