Dodijeljene nagrade za najuređenije labinske okućnice i balkone

Dodijeljene nagrade za najuređenije labinske okućnice i balkone

16.8.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. maj Labin d.o.o. drugu godinu zaredom proveo je eko-akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Čeda Perko i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te je dat naglasak na poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

 

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika. Sedam je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminića koja će krasiti njihov dom, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeća na rok od 6 mjeseci, te od predsjednice Mjesnog odbora Ripenda i vlasnice rasadnika „Dives“, Nadije Paliska Smoković poklon bon za kupnju sadnica.

 

S obzirom na veliki broj prijavljenih, Komisija za odabir najljepših balkona i okućnica u sastavu Lori Luketa Dagostin, Čeda Perko i Radmila Paliska Kos imala je zahtjevan posao izabrati one najljepše. Ovogodišnji dobitnici po mjesnim odborima su: Jelica i Mile Tošić iz MO Rabac, Nenad i Ana Juretić iz MO Kapelica, Gordana i Dean Kršulja iz MO Stari grad, Milka Dragolin iz MO Donji Labin, Zdenka i Dragan Deljanin iz MO Ripenda, Jakov i Bruno Juričić iz MO Vinež te zgrada u Ulici Prilaz Griža 6 iz MO Labin – Kature. Pločicu sa napisom „najljepši balkon u 2010. godini za Mjesni odbor Labin – Kature“ u ime stanara uručena je  Brunu Buršiću, predstavniku stanara.

 

Ovom akcijom Grad je prepoznao kontinuirano ulaganje u ljepši i uređeniji Labin. Gradonačelnik Tulio Demetlika zahvalio je svim sudionicima koji su se prijavili na ovaj izbor i čestitao laureatima, te im zaželio da i u budućnosti nastave njegovati i čuvati naš okoliš kako bi nam grad bio čišći i ljepši. Gradonačelnik Demetlika je ujedno pozvao sve građane da se i sljedeće godine uključe u ovu akciju, te naglasio važnost osvješćivanja javnosti o brizi i očuvanju našeg okoliša počevši od vlastitih okućnica.

Foto: R. Selan (Glas Istre)

Fotografije

 

najljepša okućnica prvi maj mo kature kature zgrada valter poropat park raslinje biljke josip diminić garofula lori luketa dagostin