Dodijeljene nagrade za najljepšu okućnicu/balkon u 2020.

Dodijeljene nagrade za najljepšu okućnicu/balkon u 2020.

15.8.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina i trgovačkim društvom 1. Maj Labin d.o.o. i ove je godine proveo eko-akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blašković  i Loredana Ružić Modrušan.

Nagrade za najljepše balkone, odnosno okućnice Grada Labina u 2020. dodijeljene su na jutrošnjoj svečanosti, koja se održala u skladu s svim propisanim epidemiološkim mjerama kraj „Peškerije“ u Starom gradu.

U ovogodišnjoj akciji posebna pozornost bila je usmjerena prema okućnicama koje na najbolji i najljepši način spajaju vrtlarstvo i cvjećarstvo u jedinstvenu pejzažnu arhitekturu. Naime, upravo u vrijeme epidemije COVID 19, kada su mnogi naši sugrađani "ostali doma"  primjetno je da  su svoje okućnice, više nego ranije, jednim dijelom prenamijenili vrtovima.

Iz tog je razloga  i tema ovogodišnjeg izbora najljepše okućnice bila: kako udovoljiti potrebi održavanja parkovnih vrijednosti uz zadovoljenje potreba malog kućnog vrta.

Prisutnima je čestitke uputio gradonačelnik Valter Glavičić pohvalivši i samo mjesto održavanja svečanosti kao jedan neotkriveni dragulj s kojeg puca pogled na cijeli grad i njegove ljepote.

„Cilj ove akcije je zajednički doprinos i prepoznavanje ljepota našeg grada kao i nadograđivanje istih. Vi ste dio mozaika koji svojim trudom oko uređenja okućnica i vrtova naš grad činite još ljepšim mjestom za život. Ako svi mi, zajedničkim snagama nastavimo davati doprinos, cijeniti i raditi za Labin, imati će jednu posebnu i jedinstvenu vrijednost. Posljednjih mjeseci okolnosti su nešto drukčije od onih na koje smo navikli, a vjerujem kako su i dodatno utjecale na to da se posvetimo uređenju okućnica, vrtova kao i šetnji prirodom što je sigurno imalo i pozitivan utjecaj na sve nas u tim trenucima. Znamo koliko su vaši rezultati značajni, plod su dugotrajnog rada i ulaganja te vam još jednom čestitamo na zasluženim priznanjima. Ugradili ste dio sebe u ovu priču koja naš Labin čini još prirodnijim i ljepšim.“ istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Gradonačelnik se posebno zahvalio i Lori Luketa Dagostin iz trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o Labin na doprinosu i zalaganju oko uređenja grada, ali i gospođi Nadiji Paliska Smoković, vlasnici rasadnika Dives koja je godinama vjeran partner Grada Labina u ovom projektu.

Sedam je obitelji svojim trudom i zalaganjem osvojilo grafiku „Garofula“ rad akademskog slikara Josipa Diminića, prigodan poklon Grada Labina  kojeg čine najosnovnija vrtlarska pomagala, poklon bon trgovačkog društva 1. Maj d.o.o. u vrijednosti 200 kn te sadnicu hortenzije rasadnika Dives.

Svakog dobitnika nagrade i njegovu okućnicu predstavila je Lori Luketa Dagostin iz trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o Labin.

Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu/balkon u 2020. su: Mjesni odbor Labin Donji – Vesna Galović,  Mjesni odbor Kature – Drena Milovanović,  Mjesni odbor Labin Gornji - Vilma Glavičić, Mjesni  Odbor Kapelica - Eli Lautizar,  Mjesni odbor Vinež- Floriana Franković, Mjesni odbor Rabac- Debora Lazarić, Mjesni odbor Ripenda-Marija Franković.

Foto galerija

grad labin tz grada labina prvi maj eko akcija luketa dagostin donald blašković loredana ružić modrušan vesna galović drena milovanović vilma glavičić eli lautizar floriana franković debora lazarić marija franković