LC Live

Dodijeljene `garofule` za najljepše okućnice i balkone

Dodijeljene `garofule` za najljepše okućnice i balkone

11.8.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. Maj Labin d.o.o. i ove je godine proveo eko-akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blašković  i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja.

 

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika. Sedam je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminića koja će krasiti njihov dom, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeća na rok od 6 mjeseci te poklon bon rasadnika „Dives“.

 

Ovogodišnji dobitnici po mjesnim odborima su:

  1. Na području Mjesnog odbora Rabac - Ana Damijanić
  2. Na području Mjesnog odbora Kapelica - Romano Stepančić
  3. Na području Mjesnog odbora Labin Gornji - Floride Juričić
  4. Na području Mjesnog odbora Labin Donji - Katarina Zupan
  5. Na području Mjesnog odbora Ripenda - Obitelj Selan
  6. Na području Mjesnog odbora Labin Kature - Dragica Prenc Gobo
  7. Na području Mjesnog odbora Vinež - Obitelj Verbanac.

 

Ovom akcijom, Grad je prepoznao kontinuirano ulaganje u ljepši i uređeniji Labin. Gradonačelnik Tulio Demetlika zahvalio je i čestitao ovogodišnjim laureatima, te im zaželio da i u budućnosti nastave njegovati i čuvati naš okoliš kako bi nam grad bio čišći i ljepši.

 Okućnice 2014 Grad Labin - prezentacija.pdf3.17 MB

 

radmila paliska kos balkon okućnica najljepša okućnica demetlika garofula demetlika lori kuleta dagostin