Dodatni model stipendiranja: Upitnik za poduzetnike

Dodatni model stipendiranja: Upitnik za poduzetnike

8.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin intenzivno radi na novom modelu stipendiranja učenika/studenata koji bi bio dodatak postojećem modelu u 2021. godini. Potrebu za dodatnim modelom stipendiranja izrazili su i članovi Gospodarskog vijeća Grada Labina, savjetodavnog tijela Gradonačelnika sastavljenog od predstavnika najvažnijih gospodarskih subjekata na području grada te  obrazovnih ustanova.

Na tragu novog modela stipendiranja, odnosno nadogradnje postojećeg,  i želje za većim brojem uključenih dionika, razmjene ideja i boljitak samih studenata, Grad Labin izradio je upitnik namijenjen poduzetnicima kako bi se prikupljanjem mišljenja utvrdila njihova zainteresiranost za ulazak u program 2021. godine.

Kako je i objašnjeno u upitniku model bi uključivao  poduzetnike sa područja grada Labina, Grad Labin te buduće stipendiste koji bi bili odabir samih poduzetnika te predlagani Gradu Labinu.

Cilj programa je  stipendiranje školaraca/studenata koji će se zaposliti na području grada nakon završetka školovanja, podizanje kvalitete stručne prakse i popularizacija stipendiranja kod manjih poduzetnika.

Neke od glavnih značajki ove predložene nadogradnje modela stipendiranja jesu:

1. Dijeljenje troškova stipendije 50:50 (Poduzetnik/Grad Labin)

2. Stipendiranje samo posljednje ili pretposljednje godine školovanja

3. Mentorstvo i stručna praksa od strane poduzetnika

4. Obvezan ulazak u radni odnos nakon završenog programa stipendiranja u minimalnom trajanju od godinu dana.

Ovo su samo neke od temeljnih ideja novog modela stipendiranja koje su podložne i izmjenama, ovisno o realnim potrebama i mogućnostima.

Pozivaju se svi poduzetnici (trgovačka društva i obrti) sa sjedištem u Gradu Labinu da ispune dole navedeni upitnik.

Upitnik se nalazi na linku: Program stipendiranja učenika/studenata 2021.


poduzetništvo stipendije stipendiranje