Dobrovoljni darivatelj krvi Petar Jablan dobitnik odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Dobrovoljni darivatelj krvi Petar Jablan dobitnik odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

10.4.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U tjednu koji je na izmaku, Gradsko društvo Crvenog križa Labin proveo je više aktivnosti iz razlicitih segmenata djelatnosti:
1. U ponedjeljak, 06.04. i utorak, 07.04. provedene su akcije mjerenja tlaka, šecera i kolesterola u Sv.Martinu i Nedešcini. Akciji se odazvalo 108 osoba, mahom starije dobi.


2. U utorak, 07.04., u Zagrebu je u Velikoj dvorani Hrvatskog lijecnickog zbora održan prijam za dobrovoljne darivatelje krvi Hrvatske koji su u 2007. 100-ti put darovali krv. Tom prilikom, ministar zdravstva dr.Darko Milinovic, urucio im je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, kojima ih je odlikovao predsjednik Mesic. Odlikovanje je dobio i naš sugradanin, Petar Jablan.


3. U tijeku je i podjela uskršnjih paketa s prehrambenim i higijenskim artiklima, skupini korisnika pomoci Centra za socijalnu skrb Labin. Podijelit ce se 55 paketa diljem Labinštine, vrijednosti po 110,00 kn.


4. Tradicionalno, volonteri Crvenog križa posjetili su i šticenike Doma za
psihicki oboljele starije osobe u Nedešcini, Dnevnog centra u Marcilnici te Doma za starije osobe u Raši. Uz druženje i glazbu, urucili su im simbolicne poklone povodom Uskrsa.

GDCK Labin gradsko društvo crvenog križa petar jablan volonteri crveni križ humanost pomoć uskrs nadia mauro škopac