Do svih informacija o svojoj parceli u nekoliko sekundi i kroz par klikova!

Do svih informacija o svojoj parceli u nekoliko sekundi i kroz par klikova!

10.11.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Koliko ste puta hitno trebali informaciju od statusu vlastitog zemljišta ili neku sličnu informaciju? Ovakva pitanja i dolazak do potrebne dokumentacije dosad su se morali odrađivati na klasičan način kroz upućivanje zahtjeva prema gradskoj upravi ili nekoj drugoj službi. Aplikacija koja je odsad dostupna na portalu Grada Labina donosi veliki zaokret po tom pitanju, nudi novo digitalno rješenje i značajno će olakšati svima nama koji slične informacije trebamo odmah i sada, što je i najčešće kada nam je slična informacija potrebna u posljednji tren.

Aplikacija GISportal Grada Labina na koju je moguće ući putem ikone na samom vrhu stranice ili PUTEM LINKA nudi razne mogućnosti za korisnike te putem nje na jednostavan način i u tren možete lako pretražiti podatke o nekretninama, cestama i komunalnoj infrastrukturi na području cijelog grada. Ono što je zanimljivo jest to da je karta digitalno preklopljena i sa važećim urbanističkim planovima i Prostornim planom Grada kao i sa katastarskom podlogom što jasno prikazuje statuse određenih čestica. Dodatna, zanimljiva mogućnost je i ta da se kroz aplikaciju, za lakše snalaženje nudi i pregled područja kroz Google Street View kako bi snalaženje u prostoru i točnost podataka bila stopostotna.

Da pojasnimo, aplikacijom na GISPORTALU možemo dobiti različite prikaze i upite: Gdje se nalazi katastarska čestica? Koja je površina katastarske čestice? Tko je vlasnik? Koja je namjena parcele? Nalazi li se parcela u građevinskom području?

Ukratko, dobivaju se brzi odgovori na različite upite, statističke podatke i prostorne analize

Za rad s GIS aplikacijom potrebno je od opreme i softvera jedino imati instalirani neki od web preglednika (Google Chrome, Internet Explorer).

Za dobivanje informacije o namjeni tj. statusu nekretnine, primjerice je li neka nekretnina u građevinskom području, moraju biti uključeni i vidljivi slojevi KATASTAR i PROSTORNO PLANIRANJE.

gis portal nekretnine vlasništvo