Do sad prikupljeno više od dvije tisuće potpisa protiv naplate parkinga u Podlabinu

Do sad prikupljeno više od dvije tisuće potpisa protiv naplate parkinga u Podlabinu

13.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Članovi inicijative Ne Naplata Parkinga Labin, odnosno njezini inicijatori Bepo Schira, Andrea Belušić i Katarina Žumbar, na sinoćnjoj su konferenciji za novinare kazali kako su od kraja prošle godine, kad su pokrenuli peticiju protiv naplata parkinga u djelu Podlabina, prikupili nešto više od dvije tisuće potpisa.

Još jedno javno, organizirano potpisivanje najavili su za ovu subotu, 17. siječnja u popodnevnim satima. Schira je istaknuo kako inicijativu za sada smatraju uspješnom, a posebice stoga što će se, barem prema njihovim saznanjima, održati tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj će oni moći iznijeti svoje primjedbe na elaborat o prometu u Labinu kojim je najavljeno proširenje zone naplate parkiranja, ali i predstaviti svoj prijedlog.  

Rekli su također, kako će na sjednici Gradskog vijeća, a koja bi prema njihovim saznanjima trebala biti tematska, predstaviti i svoj prijedlog naplate parkiranja, odnosno neka alternativna rješenja. Bepo Schira rekao je, a s obzirom da im se javilo i puno nezadovoljnih građana iz labinskog Starog grada i Rapca, kako oni smatraju da je potrebno da se: (ton – Bepo Schira). Dodao je da su im građani predložili, a temeljem iskustva iz drugih europskih gradova: (ton – Bepo Schira 1).

 

O tome zašto su uopće krenuli u potpisivanje peticije Andrea Belušić je rekla: (ton – Andrea Belušić). A Katarina Žumbar smatra da bi gradska vlast trebala uvažiti potpise i mišljenje svojih sugrađana: (ton – Katarina Žumbar). Schira, Belušić i Žumbar rekli su i kako su se do sada sastali s gotovo polovicom gradskih vijećnika, kako oporbenima tako i onima iz vladajuće koalicije te da su od nekih već i dobili potporu.

S labinskim gradonačelnikom Tuliom Demetlikom za sada se službeno nisu sastali, no i s njim su neformalno razgovarali na sastanku s direktorom Labina 2000 Daliborom Zupičićem. Spomenuli su oni i da je Elaborat mjera unapređenja naplate parkiranja na području grada Labina, a koliko oni znaju plaćen 30 tisuća kuna bez PDV-a, napomenuli su također da su oni posve nezavisna i nestranačka inicijativa, koja je sve dosadašnje troškove peticije platila iz vlastitih izvora.

 

 

Fotografija: Radio Labin

 

 

 

 

 

ne naplati parkinga labin labin 2000 bepo schira andrea belušić katarina žumbar građanska inicijativa podlabin