Do 1.rujna servis Fina kompenzacija besplatan

Do 1.rujna servis Fina kompenzacija besplatan

4.5.2009. // Liderpress // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U pomoć poduzetnicima koji muku muče s nelikvidnošću odlučila je uskočiti i Fina. Servis FINA kompenzacija će od 1. svibnja do 1. rujna ove godine biti besplatan, dakle niti za jedan kompenzirani iznos neće se naplatiti naknada, izvijestili su iz te kuće.

Fina poziva sve poduzetnike i obrtnike da aktivno sudjeluju u servisu i prijave svoje obveze za sljedeći ciklus multilateralnih kompenzacija koji će se provesti u utorak, 12. svibnja ove godine, jer jedino na taj način mogu naplatiti svoja potraživanja. Prijavom dospjelih obveza kroz servis FINA kompenzacija omogućava se naplata nepodmirenih dugovanja i potraživanja, bez uporabe novca.

Dovoljno je prijaviti svoje obveze i izvijestiti svog vjerovnika da također prijavi svoje obveze u servis FINA kompenzacija, a ostalo odrađuje servis (koji je dostupan putem interneta 24 sata na tjedan, odnosno putem pošte, telefaksa ili neposredno u Fininoj poslovnici).Za uspješno provođenje obračunskog plaćanja potreban je velik broj korisnika (ne samo na razini države nego i regija) koji aktivno prijavljuju svoje obveze stvarajući međusobno povezani lanac.

Najnoviji podaci pokazuju da je dosad u godinu i pol dana, koliko je servis FINA kompenzacija na tržištu, registrirano oko 3 i pol tisuće korisnika servisa. Sve informacije o servisu FINA kompenzacija dostupne su na internet stranici www.fina.hr, putem e-pošte na adresi info@fina.hr ili na besplatnome telefonu 0800 0080.

platni promet novac fina fina kompenzacija