DNK analiza potvrdila da je pronađeno tijelo ribara Adama Vlačića

DNK analiza potvrdila da je pronađeno tijelo ribara Adama Vlačića

17.4.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nakon gotovo mjesec dana, koliko je prošlo od kada je ribar iz Labina A. B. (31) za vrijeme kočarenja u podignutoj mreži pronašao tijelo, DNK analizom potvrđeno je da se radi o nestalom ribaru 40-godišnjem Adamu Vlačići iz Labina.

Vlačić je, podsjetimo, nestao 18. veljače u povratku s ribolova. Nakon prevrtanja njegove batane u nevremenu na moru između Cresa i istočne obale Istre kod punte Škvaranska Vlačić je samo uspio Alenu Blaškoviću, s kojim je tog jutra krenuo u ribolov, poslati SMS s informacijom da se potopio.

Ubrzo je započela višednevna opsežna potraga u kojoj su sudjelovali GSS, brodice lučkih kapetanija, vojni helikopter i brojni Vlačićevi prijatelji sa svojim brodicama. No, osim pronađene podnice broda, kašeta za ribu i jedne čizme potraga nije urodila plodom te je PU istarska Vlačića proglasila nestalim.

Nestalom ribaru nije bilo traga dok A. B. iz Labina za vrijeme kočarenja kraj svjetionika Zaglav na Cresu 18. veljače nije u podignutoj mreži ugledao mrtvo tijelo. Odmah se pretpostavljalo da je riječ o Vlačiću koji je nestao upravo u tom području, a DNK analiza odagnala je svaku sumnju. Sutra će u Labinu biti pogreb nesretnog ribara. 

Adam Vlačić ribari utopljenik ribar Labin Rabac Luka Plomin DNK analiza