DJELATNICI PUZS POSJETILI CENTAR "LIČE FARAGUNA" U LABINU

DJELATNICI PUZS POSJETILI CENTAR "LIČE FARAGUNA" U LABINU

20.6.2011. // DUZS // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Na poziv učenika i zaposlenika, a u povodu Dana centra „Liče Faraguna“ Labin pročelnik PUZS Pazin g. Renato Kalac i viša stručna savjetnica za operativne poslove u ovom uredu gđa. Nirvana Ukušić boravili su u ovoj instituciji su 10. lipnja 2011. godine. 

    Učenici i zaposlenici Centra su svoj dan obilježili prigodnim kulturno- umjetničkim programom i izložbom učeničkih radova. 

    Centra „Liče Faraguna“ Labin je inače ustanova koja se već dugi niz godina uspješno bavi odgojem i obrazovanjem učenika sa posebnim potrebama.

uradnja našeg područnog ureda sa ovom ustanovom započela je zapravo kroz provedbu Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja, a nastavljena je kroz sudjelovanje učenika ovog centra na natječaju DUZS za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu „ Katastrofe i djelovanje žurnih službi“. 
    Upravo je na ovom natječaju učeniku centra Leonu K., a s obzirom na angažman i kvalitetu radova, od strane DUZS dodijeljena posebna zahvalnica i prigodan poklon (izvan konkurencije). 
    Dan centra je prava prigoda, te je pročelnik PUZS Pazin u ime ravnatelja DUZS g. Damira Truta nagrađenom uručio dodijeljenu zahvalnicu, a što je izazvalo pravu buru oduševljenja. 
    Jednako tako učenicima uručeni su i prigodni edukativni CD-ovI sa tematikom sigurnosti u potresu. 

    Gđa. Sunčana Jokić, ravnateljica Centra „Liče Faraguna“ je u ime njegovih učenika i zaposlenika PUZS Pazin poklonila prigodan likovni učenički rad u znak priznanja uspješne suradnje.

Nakon kulturno-umjetničkog programa gosti su imali prigodu razgledati izložbu učeničkih radova, a od kojih brojni plijene pažnju svojom ljepotom i izražajem. 

    Ovoj su svečanosti pored ostalih nazočili brojni roditelji učenika, predstavnici grada Labina, a kao specijalni gosti i polaznici Centra za inkluziju iz Labina.

 

 

DUZS centar liče faraguna