Dječjim crtežima ususret Uskrsu

Dječjim crtežima ususret Uskrsu

29.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

LABIN - Čak 168 radova osnovaca iz labinskih škola Matije Vlačića i "Ivo Lola Ribar" te polaznika Centra "Liče Faraguna" predstavljeno je na 11. izložbi "Ususret Uskrsu" u Narodnom muzeju.

 

Djela na temu "Svećenička godina" nabijena su optimizmom i emocijama, ustvrdila je akademska slikarica Jasna Maretić Diminić, članica žirija koji je odabrao najbolje radove.

Ona i Vesna Mikleušević, predsjednica labinskog Hrvatskog katoličkog zbora Mi, naglasile su doprinos polaznika centra za djecu s posebnim potrebama te onaj radionice inkluzije. Njihove su se izložene pisanice mogle ponijeti za uspomenu.

Sve su nagrade osvojili đaci iz OŠ "Ivo Lola Ribar": u konkurenciji nižih razreda najbolje je

crtao Niko Fonović, ispred Sabine Alić te Stribora Goričaneca, a među starijim osnovcima prvi je Dino Kostadina, ispred Domagoja Antića i Marin Markovića. Pohvalnice su usto primili Matea Fiket, Patrik Višković (M. Vlačići Alisa Ivašić (I. L. Ribar).

 

Izložbu je otvorio gradonačelnik Tulio Demetlika, a labinski župnik Željko Zec izrazio je veselje što djeca svojim stvaralaštvom doprinose obilježavanju Uskrsa.

Radovi se mogu razgledati do 16. travnja u radno vrijeme Narodnog muzeja. I.R.

 

ususret uskrsu crteži učenici niko fonović