Dječji vrtić Pjerina Verbanac započeo sa online radom

Dječji vrtić Pjerina Verbanac započeo sa online radom

22.4.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dječji vrtić Pjerina Verbanac od danas radi s djecom na daljinu, odnosno radom online, i to pod simboličnim nazivom „Vrtić od dugega“.

Budući se rok do ponovnog otvaranja dječjih vrtića zbog pandemijske situacije prolongirao do daljnjega, odlučili su u narednom periodu nastaviti pružati podršku roditeljima i djeci, međutim na jedan drugačiji način nego što smo to činili do sada. „Vrtić od dugega“ osmišljen je s ciljem kako bi roditeljima, uslijed trenutne krizne situacije, mogli pružiti podršku kroz različite ideje i aktivnosti za rad kod kuće. Sadržaji koje će objavljivati bit će raspoređeni u šest različitih kategorija, razvrstani po dobi djece i posebnim programima, a nadopunjavat će se novim aktivnostima na tjednoj bazi.

Odgojitelji su u proteklom periodu nakon zatvaranja vrtića svo vrijeme bili aktivni u pružanju podrške roditeljima, otvoreni su za njihova pitanja i nedoumice te im nudili sadržaje i ideje za rad kod kuće. Na našoj web stranici, u rubrici „Zabavljajmo se kod kuće“, pripremljene su roditeljima razne poveznice na sadržaje primjerene razvojnim potrebama i interesima djece koji će se  nadopunjavati i dalje, a rubrika „Kutak za roditelje“ donosi stručne članke o razvoju i odgoju djece te savjete kako pružiti djeci podršku u periodu zdravstvene krize. Roditeljima je ponuđena i stručna psihološka pomoć vrtićke psihologinje koju mogu kontaktirati telefonski, a sve u svrhu pružanja kontinuirane podrške našim korisnicima u ovoj izazovnoj situaciji te želji međusobno povezanosti.

Pokretanjem „Vrtića od dugega“ napravljen je još jedan korak dalje u vjeri da će  odgojiteljice svojim trudom i angažmanom ne samo uspjeti zabaviti i animirati djecu, već im i poslati poruku kako ih u ova vremena koja su nas zadesila nisu zaboravljena i koliko su nam važna.

„Vrtić od dugega“ pronaći ćete na www.dvlabin.hr u desnom dijelu iznad „Kutka za roditelje“ ili jednostavno kliknite ovdje!


dječji vrtić dječji vrić pjerina verbanac vrtić od dugega online korona korona virus virtualni vrtić