Dječji vrtić Pjerina Verbanac ponovno odabran za provedbu Erasmus+ projekta

Dječji vrtić Pjerina Verbanac ponovno odabran za provedbu Erasmus+ projekta

31.5.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Kao što smo već i naveli, jedan od glavnih ciljeva Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin internacionalizacija je ustanove integracijom europske dobre primjerene prakse.

Upravo iz tog razloga izuzetno nam je drago što smo s visokih 88 bodova, koje je zaslužio projekt naše ustanove pod nazivom “Vrtić u kojem su sretni i djeca i odrasli”, ponovno prihvaćeni od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2023.g. za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1- za područje odgoja i općeg obrazovanja, dodijeljena su nam sredstva u iznosu od 31.400,00 EUR.

Provedba projekta planirana je za sljedeću pedagošku godinu i uključuje sudjelovanje 13 stručnih djelatnika prijavljenih na 8 mobilnosti u Švedskoj, Norveškoj, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Belgiji, Nizozemskoj te na Islandu.

Glavni ciljevi navedenog projekta jesu razvoj kulture dijaloga u cilju jačanja kohezije, povjerenja, partnerskih odnosa i osnaživanje timskog rada među zaposlenicima kao i osuvremenjivanje odgojno–obrazovnog procesa kroz igru kao vodeću aktivnost za razvoj djeteta kao cjelovitog bića.

Prepoznajemo važnost ulaganja u ljudske resurse jer zadovoljni i motivirani djelatnici uvjet su da budu zadovoljna djeca. Kulturu ustanove određuje stupanj usmjerenosti na kontinuirano učenje i istraživanje odgojno-obrazovne prakse u svrhu njezina unaprjeđenja, što je vrlo važno kako bi osuvremenili i unaprijedili kvalitetu rada.

Nadalje, identificirana je potreba kontinuirano razvijati i osuvremenjivati odgojno–obrazovni proces kroz igru kao vodeću aktivnost za holistički razvoj djeteta. Igra je zastupljena u svim područjima rada Dječjeg vrtića, a naša ustanova posebno je želi promovirati kroz održivi razvoj, učenje na otvorenom te kao koristan alat u inkluziji djece s posebnim potrebama i migrantima, što su i pokazala dosadašnja iskustva na navedenim područjima rada.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport čiji glavni cilj predstavlja mobilnost odgojno-obrazovnih djelatnika u svrhu stručnog osposobljavanja.


DV Pjerina Verbanac


dv labin dv pjerina verbanac erasmus