Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ dobio je svoj prvi tim za provođenje radionica za roditelje „Rastimo zajedno“

Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ dobio je svoj prvi tim za provođenje radionica za roditelje „Rastimo zajedno“

26.6.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljice Dajana Dobrić i Besima Hamzić, trodnevnom su edukacijom namijenjenom stručnjacima za rani razvoj održanom od 7. – 9. lipnja u Dječjem vrtiću „Neven“ Rovinj osposobljene za provođenje Programa radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ te predstavljaju prvi tim našeg vrtića koji je u mogućnosti sprovoditi ovaj Program. Roditelji Labinštine tako će se po prvi puta u našem vrtiću imati prilike uključiti u ovu vrstu programa usmjerenu na pružanje podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu, a ciklus radionica započet će u rujnu.

Program „Rastimo zajedno“ nastao je u okviru šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu “Prve tri su najvažnije”, a provodi se diljem Hrvatske. Program je namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života, a svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, upoznaju se sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest konceptualno i tematski povezanih radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od dva sata. Program je besplatan, a radionicama se mogu priključiti majke i/ili očevi djece u dobi do četiri godine života bez obzira da li su djeca polaznici vrtića. Obzirom da je Program kreiran tako da se svih 11 radionica nadovezuju jedna na drugu, toplo je preporučljivo i očekuje se da roditelji pohađaju svih 11 radionica u kontinuitetu.

Na radionicama sudjeluje 8-12 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom.

Prvi ciklus radionica u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ Labin započet će polovicom rujna, a predviđeni završetak je krajem studenog. Zainteresirani roditelji mogu se prijaviti već sada na broj 099 39 69 821 i rezervirati svoje mjesto, a o točnom datumu početka radionica bit će obaviješteni početkom rujna.

Obratite nam se s povjerenjem! Radujemo se zajedničkom druženju!

 

 http://dvlabin.hr/

 

 

dječji vrtić pjerina verbanac radionice roditelji djeca obrazovanje