Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“: Anketiranje roditelja o potrebama za smjenskim radom

Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“: Anketiranje roditelja o potrebama za smjenskim radom

21.2.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nakon najave Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ prošloga je tjedna započeo s anketiranjem roditelja o potrebama za uvođenjem poslijepodnevne smjene rada dječjeg vrtića.

Vrtićki program i dalje može trajati najviše 10 sati te vrtićarci neće moći dulje od tog vremena boraviti u vrtiću jer je to najdulje dozvoljeno vrijeme koje dijete te dobi može provesti u instituciji. Međutim, rad vrtića organizirao bi se u dvije smjene, čime bi vrtić osigurao usluge i onim roditeljima koji rade poslijepodnevni, odnosno smjenski rad.

Trajanje anketiranja planira se do kraja tekućeg tjedna te će na temelju rezultata ankete biti donesena odluka o prijavi na javni poziv Ministarstva, radi dobivanja sredstava za rad odgajatelja. 

Dostupnost vrtića i skrbi za djecu jedna je od najvažnijih usluga koje obiteljima trebaju u usklađivanju obiteljskog i poslovnog života, stoga Grad Labin kao osnivač te DV „Pjerina Verbanac“, s ciljem uvažavanja potreba roditelja, a u skladu s najavljenim mjerama nadležnih ministarstava za novu pedagošku godinu 2018./2019., putem ove ankete ispituju potrebe za navedenim. 

dječji vrtić pjerina verbanac labin anketa smjenski rad