Dječji vrtić će se najvjerojatnije graditi u Vrećarima

Dječji vrtić će se najvjerojatnije graditi u Vrećarima

25.1.2016. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

"Dječji vrtić ćemo izgraditi i tu nikakve dvojbe nema", kazao je to na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Svete Nedelje Gianvlado Klarić. No, pojasnio je kako se vrtić najvjerojatnije neće graditi na mjestu bivšeg skladišta Labinkomerca u Nedešćini, nego na crkvenom zemljištu u Vrećarima.

Zemljište oko skladišta je državno, a za njegovo dobivanje potrebno je niz suglasnosti, koje ne znam kad ćemo dobiti, ustvrdio je Klarić te dodao kako je bolje ako žele ispuniti izborno obećanje da se vrtić izgradi u Vrećarima, na zemljištu na kojem već imaju pravo gradnje, a riješen je i prilaz.

Solventni smo i možemo podići i kredit za gradnju vrtića rekao je načelnik Gianvlado Klarić stoga: (ton – Gianvlado Klarić). Zemljište u Vrećarima, a riječ je o 20 tisuća četvornih metara, u vlasništvu je Rimokatoličke crkve, a Pastoralno vijeće Župe Presvetog Trojstva Nedešćine dalo je suglasnost za građenje, a Porečka i pulska biskupije pravo građenja.

 

 

 

Prije pet godina inicijator građenja vrtića bila je Udruga „Sv. Dominik Savio“, ali se od gradnje odustalo zbog nemogućnosti općine da financira gradnju. Udruga se u međuvremenu nije ponovno registrirala, pa sada projekt vodi općina. Inače, općina bi koristila polovicu tj. 10 tisuća četvornih metara zemljišta. Investicija se procjenjuje na četiri milijuna kuna, a Općina, kako je rekao načelnik Klarić, računa i na sredstva iz europskih fondova.

 

Foto: Radio Labin

 

 

vrtić vrećari gianvlado karlić općina sveta nedelja