Djeca labinskih iseljenika Robi i Melani Kiršić iz New Yorka uložili u zavičaj roditelja

Djeca labinskih iseljenika Robi i Melani Kiršić iz New Yorka uložili u zavičaj roditelja

22.9.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Svečano je bilo u petak navečer u Labinskom starom gradu, otvoren je novi obiteljski hotel La Loggia u vlasništvu djece labinskih iseljenika Robija i Melani Kiršić koji su rođeni u New Yorku gdje i žive ali su ostali čvrsto povezani sa Labinštinom iz koje potječu njihovi roditelji. Robi nam na labinskom dijalektu objašnjava da Hotel ima devet dvokrevetnih soba, caffe bar a naknadno će dobiti i restoran tj tapas bar.

-Lijepo se osjećam večeras. Prije tri godine prvi puta sam vidio ovu zgradu a u nju sam ušao 18.9. 2015 kada je bila stara i zapuštena. Već iduće godine zaključio sam kupoprodajni ugovor s vlasnicima zgrade obitelji Gašparini iz Nedešćine i krenuli smo s radovima koji su se malo odužili zbog građevinskih radova ali i nekih novih naših zahtjeva. Ova sezona je gotova ali bolje da spremno uđemo u iduću sezonu , uostalom hotel koji će biti difuzni raditi će cijele godine. Povezali smo se s privatnim iznajmljivačima iz gornjeg Labina jer je naš cilj da i Labin bude prepoznat kao difuzni grad, rekao je Robi Kiršić, 39-godišnji investitor i poduzetnik koji u New Yorku ima tvrtku TimeLine Renovations. Opisujući hotel u koji je uložio zajedno sa suprugom Melanie ali će ga voditi direktor Dalibor Licul iz Šumbera dodaje

- Imamo glavnu recepciju dole, sobe su u našoj i ostalim susjednim zgradama, interijer je moderan ali s povijesnim elementima lusterima, stolicama. Puno stvari uspjeli smo restaurirati a Foto studio Indigo blu izradio nam je za svaku sobu različite fotografije sa motivima Labina. Zaposlili smo i deset radnika a iduće ljeto za vrijeme turističke sezone biti će ih 25, kaže Robi a o motivima ulaganja u zavičaj svojih roditelja kaže:

-Roditelji su mi iz Labina , i oni su tu napravili kuću za turizam. Ja sam dolazio kao mali i uvijek sam želio tu stvoriti nešto svoje,sada sam u tome uspio , sretan sam i zadovoljan. Moram se zahvaliti na pomoći Gradu Labinu, odvjetniku Goranu Jovanoviću koji me zastupao cijelo vrijeme, mom direktoru Daliboru Liculu i izvođaču radova građevinaru Ratku Antiću što smo radeći zajedno u protekle tri godine uspješno stigli do cilja, zaključio je Robi.

Labinska Loža u starom gradu nekada je bila sjedište uprave Ugostiteljskog poduzeća Istra, a zatim dugi niz godina prazna, zatvorena i izložena zubu vremena koji ju je polako devastirao a sada je pretvorena u lijep i funkcionalni hotel. (Branko BIOČIĆ)


loggia hotel posao biznis robi kiršić melani kiršić