Đir po labinskoj tržnici nakon blagdana

Đir po labinskoj tržnici nakon blagdana

7.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Prema riječima ovdašnjih prodavača i uzgajivača, Labinjani uoči ili nakon blagdana uvelike kupuju zelenjavu. Dok neki to čine da ne bi pretjerali s unosom nepotrebnih kalorija, drugi laganom prehranom »liječe« upravo to. Kako bilo, na labinskoj se tržnici mogla kupiti blitva iz plastenika po 18 ili ona koja je rasla na kampanji po 14 kuna.
Broskva je koštala šest, kauli osam, a brokula 16 kuna. Kelj pupčar, ili kako ga neki zovu prokulice, stajao je 14, a crveni radič 20 kuna. Za kilogram svježe kristalinke i domaće salate trebalo je izdvojiti 14 kuna. Svježa cikla bila je po deset, glavica kiselog kupusa 12, a naribani svježi kapuz bio je dvije kune jeftiniji. Kao i tijekom čitave godine, kilogram mrkve stajao je deset, koliko i merlin mrkva.
Bogata ponuda svježih proizvoda na ovoj tržnici nije rijetkost. Uz sezonsko povrće, čije su cijene prihvatljive, mogu se pronaći i proizvodi koji dozrijevaju tijekom ljetnih mjeseci, zbog čega su im cijene nešto više. Jučer je malancana koštala 28, paprike i pomidori bili su po 24, a tikvice i krastavci po 20 kuna. Dok je za kilogram krumpira trebalo izdvojiti četiri kune, onaj koji se prodavao na vreće stajao je kunu manje.
Mogranj je košta 20 kuna, cijena jabuka kretala se od sedam do 15, kruške su bile po 16 ili 18, a banane po deset kuna. Suhe dalmatinske smokve prodavale su se po 40 kuna.

L. SINČIĆ

markat tržnica ponuda voće povrće Labin