Đino Jelčić,Renato Percan, NK Raša 1938 i NK Cement dobitnici priznanja Općine Raša

Đino Jelčić,Renato Percan, NK Raša 1938 i NK Cement dobitnici priznanja Općine Raša

23.10.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Raša održanoj jučer 22.listopada 2008.pored ostalog donesene su odluke za ovogodišnja općinska priznanja i nagrade. Priznanje općine Raša dodjeljuje se ĐINU JELČIĆU za dugogodišnji nesebičan i hvalevrijedan rad u nogometnom klubu «Raša 1938».

Dobitnici godišnje nagrade općine Raša u 2008. su: nogometni klubovi «Raša 1938» za 70 godina postojanja kluba te nogometni klub»Cement» iz Koromačna za  50 godina postojanja .

Ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo  je akademski slikar ,rodom iz Trgetara  RENATO PERCAN.

Ovo visoko i vrijedno priznanje dodijeljeno  je Percanu za izuzetan doprinos na području likovnog stvaralaštva , na doprinosu  i promicanju Raše kao općine u kojoj je rođen i koju ugrađuje u svoje stvaralaštvo.


Na istoj sjednici usvojena je odluka na prijedlog Poglavarstva općine Raša o preimenovanju trga ispred zgrade Općine  u TRG  GUSTAVO PULITZER FINALI  arhitekta Raše .
Pulitzer je otac Raše veliki arhitekta koji ima zasluženo visoko mjesto u povijesti arhitekture Europe i svijeta čija su djela i danas prisutna u mnogim velikim gradovima poput New Yorka, Beverly Hillsa, ali Raša je bila i ostala do smrti njegovo najveće stvaralaštvo.

Od odluka sa jučerašnje sjednice izdvajamo da je za člana Nadzornog odbora TD «1.Maj» imenovan Marčelo Tenčić dok je u Nadzorni odbor TD «Vodovod» imenovan Mladen Lazarić.

trg preimenovanje NK Raša 1938 NK Cement Đino Jelčić Renato Percan Marčelo Tenčić Mladen Lazarić Općina Raša priznanja nagrade Gustavo Pulitzer Finali