Dina Rizvić otvara Labin Art Republiku

Dina Rizvić otvara Labin Art Republiku

19.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Jazz glazbenica i kantautorica Dina Rizvić spustit će ove godine zastavu Labin Art Republike s balkona Narodnog muzeja i tako otvoriti 13. Labin Art Republiku, najavljeno je to na sinoćnjoj konferenciji za novinare. Labin Art Republika će se otvoriti 27. lipnja, u sklopu fešte Petrova.

O program je koordinatorica Labin Art Republike Loredana Ružić Modrušan kazala: (ton – Loredana Ružić Modrušan). Sve počinje 2. srpnja trodnevnim Labin Jazz Festivalom, s pet koncerata na tri lokacije i nastupima eminentnih jazz glazbenika poput Zorana Predina, Damira Kukuruzovića i Dine Rizvić. Glazbenih događanja neće nedostajat ni u nastavku ljeta: na Špini će svirati i pjevati Đani Stipaničev, Putokazi, Elis Lovrić i atraktivna afrička glazbeno-plesna skupina Baye Goor Fall, a u župnoj crkvi najavljen je i niz koncerata ozbiljne glazbe u ciklusu “Klasično ljeto".

 

Za zabavu će biti zadužen legendarni komičar Zuhra sa svojim stand-up showom, ulični cirkusanti i zabavljači na mini-festivalu Labinska ulična čarolija, te teatar Gavran s predstavom “Sladoled”. Jedan od vrhunaca Labin Art Republike biti će uprizorenje Uskočke bitke iz Noći sv. Sebastijana, nakon koje će uslijediti veliki koncert grupe Belfast Food. Mladi će se likovni i vizualni umjetnici predstaviti na Art kolonijama u crkvici sv. Stjepana, a Gradska galerija Labin najavljuje nekoliko zanimljivih izložbi kao i predstavljanje knjige labinske konceptualne umjetnice Xene Županić.

Atelieri labinskih likovnjaka bit će otvoreni - kao i prethodnih godina - ponedjeljkom uvečer i srijedom u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima, a svakog utorka održavat će se noćni razgled starog grada, vođen na četiri jezika. Za dašak alternativne ponude labinskog kulturnog ljeta brinut će se ekipa open-air festivala dokumentarnog filma Shpeena Dox, koji će se ove godine, od 10. do 12. srpnja održati po prvi put.

Na konferenciji za novinare labinski gradonačelnik poželio je: (ton – Tulio Demetlika). Labin Art Republika ima veliki prostor I velike mogućnosti za daljnji razvoj, ustvrdio je Demetlika: (ton – Tulio Demetlika 1). Na press konferenciji najavljena je I tradicionalna gradska fešta Petrova. Glavna zabavna događanja odvijat će se na Titovom trgu s početkom u 20 sati, gdje će nastupiti cijeli niz lokalnih izvođača i kulturno-umjetničkih skupina, a vrhunac večeri bit će nastup najpopularnije hrvatske vokalne skupine - klape Intrade predvođene karizmatičnim Tomislavom Bralićem.

Na “Špini”, gdje će i ove godine biti smještena već legendarna gradska ljetna pozornica, nastupit će bend Zorana Mišića, labinski blueseri Mezcal Moon, a obilježit će se i rođendan emisije Radio Labina "Radio Gerila".

 

 

 

lar dina rizvić zabava ljeto labin art republika stari grad petrova kod špine