Dina Rizvić i Kimiko na MIMO koncertu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu uz izravan prijenos na 1. programu HR-a

Dina Rizvić i Kimiko na MIMO koncertu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu uz izravan prijenos na 1. programu HR-a

29.1.2015. // Muzika.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

MIMO nastavlja s promocijom kvalitetne, autentične i originalne domaće glazbe koja prolazi mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene. Na prvom koncertu u 2015. predstavljamo labinski DINA RIZVIĆ & FRIENDS i zagrebački KIMIKO(https://www.facebook.com/MIMO.com.hr)

Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno kod nas i u svijetu.MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge ViBRa, FREE STAGE-a i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafičkaškola Zagreb.Glavna aktivnost projekta MIMO je organizacija koncerata u u multimedijalnoj dvorani Gorgona u MSU s izravnim prijenosom na 1. programu HR-a i video live stream-om na više web portala. Live stream snimaju i montiraju učeniciGrafičke škole Zagreb kao dio praktične nastave. Edukativnom aspektu publike doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuju posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. Isto tako na svakom koncertu se ugošćuju stručne osobe iz svijeta glazbe koji komentiraju izvođače i glazbu koja se sluša.Cijena ulaznice je 20 kn, a za srednjoškolce 10 kn, od čega je 75% namjenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata.

 

Dina Rizvić je mlada kantautorica, multiinstrumentalistica, skladateljica i aranžerka iz Labina. Diplomirala je 2014. godine na glazbenoj akademiji Berklee College of Music u Bostonu, na odsjeku za suvremenu kompoziciju i produkciju uz klavir kao primarni instrument.

 

Tri godine prije diplome predstavila je prvi autorski album "Bez poraza", a na kocertu će zagrebačkoj publici predstavit će dio svog repertoara uz pomoć prijatelja glazbenika: Branimira Gazdika (bubnjevi), Ivana Pešuta (gitara), Henryja Radanovića (bas gitara) i Zvjezdana Ruzića (klavijature).

 

Kimiko čine Lora i Zoran, a neobični elektronski instrumenti čine bend posebnim, kao i njihov indielectronic zvuk. Prvi EP snimli su 2007. godine pod nazivom "The universe expands some 15 billion light years and then it curves back to itself", a 2011. izlašao je i njihov album "From Our Room To Yours", kojeg su sami snimili, producirali i miksali u svom "Studiju Heim" dok je mastering odradio Tim Debney iz Londonskog studija Fluid Mastering.

 

Mjesto: MSU Zagreb

Datum: 01. 02. 2015. godin, 20h

 

Link

 

Foto: Mixer.hr

 

 

dina rizvić koncert msu muzej suvremene umjetnosti