Đil - parkirna zgrada s igralištem na krovu

Đil - parkirna zgrada s igralištem na krovu

28.2.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Poglavarstvo je jučer prihvatilo stručne prijedloge za parkirališno-garažnu zonu u starom gradu koje im je prezentirao autor, arhitekt Slavko Batelić. Temeljem tih dokumenata uskoro će biti raspisan natječaj za arhitektonsko rješenje.
Ključna razlika u odnosu na postojeće stanje je što se cestovni prilaz gradskom parkiralištu neće nalaziti između njega i igrališta Đil, već pedesetak metara dalje, s južne strane ovog sportskog terena. Na lokaciji Đil stajat će parkirna zgrada s igralištem na krovu koje će, kao i sada, po potrebi služiti kao otvoreno parkiralište. Objekt će zahtijevati prethodno uklanjanje obronka na kojemu leži sportski teren te izgradnju prometnice kroz borik iznad njega. Cesta će biti veza s postojećim parkiralištem te u produžetku spoj s budućom zaobilaznicom. Grad će time svoje parkirne kapacitete povećati za stotinu garažnih mjesta. Novi izgled Ulice Sv. Katarine upotpunit će stambeno-poslovna zgrada čija je izgradnja nedavno započela na bivšem divljem parkiralištu.


Analizirana je prošlogodišnja turistička sezona i prihvaćen program pripreme ovogodišnje, koji se zbog ranog Uskrsa već djelomično provodi. Donesene su odluke o prihvaćanju ovogodišnjeg plana nabave te o ostvarenju njegove prve točke, otvaranju natječaja za projektnu dokumentaciju za Gradsku knjižnicu Labin u prostoru bivšeg IUR-a.
Novim članovima Savjeta za sigurnost prometa postali su direktor komunalnog poduzeća Prvi maj Alen Golja, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Ljubomir Buršić i Antun Marić, kao predstavnik policijske postaje. Dana je suglasnost za imenovanje doktorice medicine Julije Ardalić za mrtvozornika na području Grada.

Đil igralište poslovna zgrada labin ulica svete katarine