Dijelovi za Formulu 1 proizvodit će se u Labinu

Dijelovi za Formulu 1 proizvodit će se u Labinu

3.5.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Danas je u prostorijama Grada Labina održan sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića sa Lucom Businarijem, izvršnim direktorom tvrtke Novation Tech iz talijanskog grada Montebelluna te njegovim suradnikom.

Razgovaralo se o budućoj velikoj investiciji u Poslovnoj zoni Vinež. Naime, tvrtka Novation Tech planira gradnju hale u Poslovnoj zoni Vinež površine 3000 metara kvadratnih u kojoj u početnoj fazi planira zaposliti 30 ljudi, a kroz naredne dvije godine sveukupno njih 90.

Planirani početak gradnje jest početak jeseni ove godine, nakon ishođenja svih potrebnih dozvola.

Tvrtka Novation Tech talijanski je proizvođač dijelova od karbonskih vlakana za poznate svjetske brendove poput Formule 1, ali i brojne gigante automobilske industrije poput BMW-a i McLaren Mercedesa. Osim dijelova za potrebe Formule 1 i automobilske industrije, bave se i proizvodnjom dijelova za avio industriju te dijelova sportske opreme i naočala.

„Ovo je nastavak, a i potvrda snažnog gospodarskog rasta i gospodarstva na području Grada Labina. Iznimno nas raduje dolazak proizvođača komponenata za najveće sportske brendove poput Formule 1, BMW-a, Mercedesa i Aston Martina. Time se otvaraju nova radna mjesta i povećava BDP Grada Labina.“ – izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić

poslovna zona vinež poslovanje formula 1 investicija novation tech